sunnuntai 3. elokuuta 2014

Kuusamo-opisto

Moi!
Blogin puolella on ollut hiljaista jo jonkin aikaa. Sain kuitenkin viimein väsättyä tuon viimeisimmän postauksen tänne blogin puolelle valmiiksi. Mitään yksittäistä syytä mulla ei hiljaisuuteen ole, vaan vähän kaikki on tällä hetkellä hieman levällään. Tän postauksen tarkoituksena on siis selventää hieman teillekkin että "missä mennään".
Mulla on ollut jo jonkin aikaa suunnitelmissa vaihtaa opiskelupaikkaa. Laitoin hakemuksen
Kuusamo-opiston valokuvaus-kurssille. Muutama päivä sitten mut hyväksyttiin opiskelijaksi.
Hakuaika sinne päättyy 8.8, mutta opisto tekee haun aikana ns. ennakkovalintoja, jonka saatua opiskelupaikan voi varata itselle.
Varmasti joillakin laittoi silmään 'kurssi'-sana. Kyseessä siis todellakin on kurssi, joka
kestää vuoden verran, 9kk.
Olen siis vielä Oulun Pikisaaren audiovisuaalisen viestinnän virallinen opiskelija.
Mitä blogille tapahtuu? Mun blogi pysyy ennallaan, en siis aio poistaa sitä. 
Mikä on syynä? En koe nykyisestä koulutuksesta olevan niin paljon hyötyä kuin mitä minulle olisi valokuvaajan kurssista. Se siis tosiaan kestää tuon vuoden verran, ja koulu vaikuttaa aivan loistavalta. Miksi Kuusamo? Valokuvaajan koulutuksia/kursseja ei järjestetä täällä suunnalla muualla, mikä olis sopiva mun kohdalle. Kuusamo on muutenkin aivan älyttömän kaunis paikka, ja vuoden kestävä koulutus siellä: ♥. Opintosuunnitelma on ihan loistava. Tunteja on 25h viikossa, ammattivalokuvaajat opettajina, kuvausmatkat mm. Inariin & Norjan lofooteille molempiin viikoksi, jatkuva testaaminen, uudet ihmiset, uudet maisemat, valokuvaaminen, nopeammin jatko-opintoihin valokuvaajaksi jne. Sen lisäksi tää on mun mielestä hyvää ensimakua itsenäisestä elämästä, koska en ole koskaan asunu omillaan ja aina läheisten lähettyvillä. Nyt välimatkaa on reilun 200km:n verran.. Mutta hyvä juttu tulevaisuuden kannalta!

16 kommenttia:

 1. Oi että, tosi huipun kuulonen tuo koulupaikka!! Onnea paikasta ja tsemppiä matkaan! :-)
  Joo tee vaan uus blogi, kiva sitte seurailla sitä kautta. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö ookki! Okei, kiva et lukijat innostu tuosta ideasta. :-)

   Poista
 2. Onks puolivärisuotimet siis objektiiviin laitettavia läpysköitä, jotka on "jonkun värisiä" ja sit kuvassa näkyy vaikka vaaleanpunaista? Mistä oot ostanut sun suotimen? Mikä on tärkeää huomata puolivärisuodinta ostaessa? Ja onnea tosta koulupaikasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitähän Tiia nyt juttelee… siis, mikä on ”kierreluku” ? :-)

   Suodatinta hankittaessa on tärkeää tietää sen objektiivin suodatinkierteen HALKAISIJA johon suodatinta ollaan hankkimassa. Halkaisijaa merkitään Ø –merkillä. Usein objektiiveista löytyy tieto suodinkierteen halkaisijasta millimetreinä. Tyypillisiä halkaisijoita ovat esim. 52 mm tai 58 mm jne.

   Se poikittain oleva 8-merkki tarkoittaa ääretöntä, eikä sillä ole suodattimien kanssa mitään tekemistä.

   Ääretön-merkki löytyy usein objektiivin tarkennusmekanismin etäisyysasteikosta, eli kun objektiivi on tarkennettu äärettömään, niin silloin ääretön-merkki on jonkin merkkiviivan kohdalla.

   Poista
  2. Sorisori sekotin ton poikittaisen kasin ihan kokonaan tuohon toiseen merkkiin! Mutta siis kierreluku on toisinsanoen se halkaisijaluku. Kiitos JaSa selvennyksestä, sekoilin ite ihan kokonaan. :D

   Poista
 3. Tuo valokuvaus-kurssi lienee hyvä valinta varsinaisen valokuvausalan opintoja silmälläpitäen. Tuo ammattikoulutasoinen audiovisuaalisen viestinnän koulutushan antaa lähinnä valmiudet erilaisissa alan avustavissa tehtävissä toimimiseen, eikä niinkään anna oppia itsenäiseksi valokuvaajaksi haluavalle.

  Myöskin koulutuspaikan sijainti kotikulmien ulkopuolella tuo hieman lisäjännitystä elämään kun pääsee näkemään uusia maisemia ja tutustumaan uusiin ihmisiin. Lisäksi siinä sivussa oppii oman elämänsä hallintaa kun ei ole äiti palvelemassa arkielämän pikku askareissa. :-)

  Haluamatta olla mikään ilonpilaaja, täytyy kyllä muistuttaa siitäkin tosiasiasta, että erilaiset valokuvausalan oppilaitokset kouluttavat alalle enemmän ihmisiä kuin ala pystyy työllistämään, joten kilpailu työpaikoista ja työmahdollisuuksista on kyllä kovaa.

  Tästä syystä tämän päivän lähinnä freelance-pohjalla toimiva valokuvaaja tarvitseekin varsinaisen valokuvaustaidon ja luovuuden lisäksi myös taitoa markkinoida omaa työtään ja osaamistaan.

  Uusi blogi ko. kurssin ajalle voisi olla kiva juttu, sillä varmaankin monia tämänkin blogin lukijoita kiinnostaisi tietää, minkälaista opetusta kyseisellä kurssilla annetaan.

  VastaaPoista
 4. Saako sulle laittaa säköpostia valokuvaamiseen liittyen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Saa laittaa, tuolta yläpalkista löytyy kohdasta Ota yhteyttä -mun sähköposti-osoite. :-)

   Poista
 5. Mistä ostit sun puolivärisuotimet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muuten, jos omistaa useita objektiiveja joissa kaikissa on erikokoinen suodinkierre, niin kannattanee harkita myös Cokin-merkkisen suodinjärjestelmän hankkimista.

   Homman ideana on se, että itse suodattimet ovat kaikki samankokoisia ja eri suodinkierteen omaavia objektiiveja varten hankitaan vain objektiivikohtainen kiinnitysrengas, joka on hinnaltaan varsin edullinen.

   Renkaan toisessa päässä on siis se suodinkierre jonka koko vaihtelee objektiivin mukaan ja renkaan toisessa päässä on vakiokokoinen laippa, johon kiinnitetään myöskin vakiokokoinen suodinpidin johon kaikki Cokin-suodattimet sopivat.

   Niinpä kuvaajalle riittää yhdet suodattimet jotka sopivat kaikkiin objektiiveihin.

   Vastauksena varsinaiseen kysymykseen, Tiia taisi kertoa ostaneensa suodattimensa eBay-kaupasta.

   Poista
  2. ebay.com. Sieltä saa sekä yksittäisinä, että monen suotimen pakkauksina niitä tosi halvalla. Mulla on sellanen kuuden suotimen paketti itsellä hommattuna sieltä, maksoi muistaakseni 3€.

   Poista
 6. Ei vitsi, kuulostaa ihan sika hyvältä tuo ohjelma! Itse olen tällä hetkellä yliopistossa jenkeissä ja kaiken oikean opiskelun lisäksi teen 6kk:n muutaman opintopisteen valokuvauskurssia ja oon ihan rakastunut tähän. Tulee kuvattua ja blogattua ihan toisella tapaa ja kehittyy hirmuisesti. Pitäisiköhän Suomeen palattua ottaa irtiotto muusta elämästä ja lähteä vuodeksi Kuusamoon? :D Onko teillä tuolla kurssilla millainen ikä- / taustajakauma?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo suunnitelma on ihana, tykkään kovasti! oi, sulla on mahtavat olot varmasti siellä! ♥ oon aina itse haaveillut ulkomailla opiskelusta, ehkä jonakin päivänä. :-)
   Mitä olen kysellyt opettajalta, niin linjalla on ollut aikaisempina vuosina tosi suurella ikähaarukalla porukkaa, 16-vuotiaasta ihan eläkeikään saakka. Tänä vuonna meillä on nuorin -98 syntynyt opiskelija, vanhin taitaa olla jotain 60v luokkaa. Meillä on monennäköistä porukkaa mukana, osa ei omistanut kännykkäkameraa kummempaa, ja joillakin on jo ihan kunnon kalusto omasta takaa. Opistolta saa tosiaan siis valokuvaus-repun, jossa on ammattilais-tasoiset optiikat ja runko sekä muut varusteet mukana. Täältä http://www.kuusamo-opisto.fi/fi/valokuvauslinja-2015-2016/ löytyy tietoa lisää tuosta valokuvaus-linjasta, opintosuunnitelma, opintomaksut ja hakulomake. :-) jos vaan on mahdollista, niin suosittelen kyllä lähtemään!

   Poista
  2. Kuulostaa hyvältä, kelasin ettei kaikki oo just jotain 15-vee ja itse olisin sit porukan mummo. :D Tuo kaikkien hienojen kuvaustarvikkeiden kokeileminen ja oppiminen kuulostaa kyllä huikealta ja hintakaan ei ole paha (ainakaan tähän jenkkilään verrattuna). Kannattaa kyllä ehdottomasti lähteä ulkomailla opiskelemaan, jos vaan tilaisuus tulee! Saa ihan toisenlaista perspektiiviä niin opintoalaan, uraan kuin elämään yleensäkin. Voin lämpimästi suositella Yhdysvaltoja, tosi motivoituneet opettajat ja opiskelijat ja ihan huikea ilmapiiri. Parasta tuo on varsinkin luovilla aloilla. Kun täällä otan kuvia mun Photography kurssin assigmentteihin porukka on aina ihan liekeissä kyselemässä, tuleeko musta isona valokuvaaja ja missä haluaisin opiskella tätä lisää. Suomessa tuli lähinnä vastaan "onhan tuo hyvä harrastus, mutta kyllä sä oikean työn tarvitset, tyttö hyvä" kommentteja. Täällä niin valokuvaus, tanssi kuin kaupallinen ala opetetaan siitä lähtökohdasta, että haluat siinä alasi huipulle. Mahtavaa, että sulla on uskallusta ja intoa toteuttaa sun luovuutta ja unelmia Suomessa! :) Tsemppiä opintoihin ja bloggaamiseen. Tää meni ehdottomasti mun lukulistalle. <3

   Poista
  3. Joo hinta ei kyllä todellakaan ole paha, kun siihen sisältyy tuollanen kalusto mitä meillä on (mitä nyt nopeasti laskin niin maksavat jo ne yhteensä n. 4000€), asuminen, ruokailut ja reissut mitä tehdään! voih, nyt kun lukee tuota sun kommenttia niin tulee kauhea matkakuume päästä ulkomaille. Kyllä mulla on sellanen fiilis, et löydän itteni vielä joku kaunis päivä opiskelemasta ulkomailla, se on ollu sellanen hiljainen haave jo muutamia vuosia. Mutta kiitos paljon, ja ihana kuulla että tykkäät! ♥

   Poista