perjantai 17. heinäkuuta 2015

PERHOSIA & SUDENKORENTOJA


10 kommenttia:

 1. Ompa jotenkin hurjan pehmeän näköinen tuo tausta kuvissa. En tiedä johtuuko putkestasi vai käsitteletkö kuvat tuollaiseksi, mutta hirvittävän kivoilta näyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taustaa ei ole muokattu tuota kolmanneksi viimeistä kuvaa lukuunottamatta, eli optiikan ansiota. Mulla oli näitä kuvatessa käytössä 40mm 2.8 macro-objektiivi. Sen lisäksi ISO-arvo oli kuvatessa 100 eli pienin mahdollinen, joten saattaa vaikuttaa myös tuohon taustan "puhtauteen" ettei kohinaakaan näy. :) Kiitos!

   Poista
 2. Vautsi mitä kuvia! Ihan tajuttoman upeita! Tuo toinen on ehdottomasti mun lemppari :3

  VastaaPoista
 3. Miten sait nuo perhoset pysymään paikallaan? Mua ne lepattaa karkuun minkä kerkiää, ja melkeenpä ainoot kuvat mitä oon onnistunu saamaan, oli niiden lemmenhetken aikana :D Toki pitäs varmaan raahautua aikasin aamulla paikalle, kun ne on vielä kankeita yön jäljiltä. Kivoja kuvia siis sinulla, sitä minä vain.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei tähän mitään tiettyä keinoa ole, mutta tietysti niin että tarpeeksi kauan jaksaa yhtä perhosta jahdata, kunnes se "väsyy" ja lopettaa karkuun lentämisen. :D siinä vaiheessa otan kuvia ensin niin, että perhonen on esimerkiksi oksalla, ja sitten alan hitaasti siirtää kättä lähemmäksi niin, että se voi halutessaan kävellä sormelle. Varsinkin perhoset säikähtää helposti, joten hitaat ja rauhalliset liikkeet on tärkeitä. Ja joo, aamu-aikaan olen itsekkin huomannut kuvaamisen olevan helpointa. Tietenkin myös tuurilla osuutta asiaan, ja aina ei onnistu vaikka kuinka yrittäisi ja malttaisi. Nämä on otettu yheksän aikoihin aamulla. Kiitos!

   Poista