keskiviikko 10. toukokuuta 2017

KIRKKOHARJUN NÄKÖTORNI

Moi!

Tein viime viikonloppuna reissun Tampereelle. Päätin käyttää ajan hyödyksi, ja tutustuin siskon kanssa lähellä sijaitsevaan luontoreittiin. Käytiin Kirkkoharjun näkötornilla, josta oli huikeat maisemat Kangasalalle!
Talven jälkeen sula metsä- ja järvimaisema näyttää jotenkin vielä tavallistakin hienommalta. Kesällä olisi tarkoitus lähteä tutustumaan tarkemmin Tampereen luontoreitteihin ja näkötorneihin.Tein myöhemmin toisen reissun samalle luontopolulle vähän eri reittiä pitkin. Tarkoituksena oli tällä kertaa lähteä bongaamaan amiraali- ja neitoperhosia. Olin aiemmalla reissulla nähnyt yhden kauempaa, mutta oikeanlaista optiikkaa ei ollut mukana ja jouduin jättämään sen sikseen. Toisella reissulla perhosia ei meinannut näkyä ja olin jo luovuttaa, mutta sitten melkein jalkojeni juureen lennähti iso neitoperhonen! Vähän aikaa sain kulkea perässä ennen kuin pääsin makrolla tarpeeksi lähelle, mutta se oli sen arvoista. Tästä tulikin mieleen, että kiinnostaisiko teitä kuulla vinkkejä erilaisten hyönteisten ja eläinten kuvaamiseen ja niiden lähestymiseen kameran kanssa?
Itse olen aika vasta tutustunut retkeilyyn tarkemmin. Varsinkin kameran kanssa luontoon lähteminen on nykyään mulle yksi parhaista asioista, siellä nimittäin huolet unohtuu ja voi kokea vaikka mitä! Niiden hetkien ikuistaminen kortille tuo vielä lisämausteen koko hommaan. Tulevana kesänä onkin tarkoituksena viihtyä ulkona mahdollisimman paljon.

Löytyykö täältä muita retkeilijöitä? Millaisia suunnitelmia teillä on kesäksi?

Kirkkoharjun näkötorni:
http://pyhajarvireitti.fi/kokemus/kirkkoharjun-nakotorni/

2 kommenttia:

 1. Hienoja kuvia! Luonnossa kameran kanssa retkeily on kyllä ihan parasta!Itse vietin koko viime viikonlopun retkeillessä kamera kädessä, ja aina tuollaisten jälkeen sitä miettii, miksei niin tule tehtyä vieläkin useammin... Toivottavasti kesällä taas vähän enemmän!

  Eläinten ja hyönteisten kuvaamiseen vinkit olisivat kyllä tervetulleita ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Retkeily on kyllä ihan huippua. Voin kyllä samaistua, monesti kotiin palatessa tulee mietittyä että pitäis useammin käydä tekemässä reissuja luontoon. Kiva kuulla että kiinnostusta löytyy tuota postaus-ideaa kohtaan, pitääpä miettiä jos alkaisin väsäilemään!

   Poista