maanantai 9. lokakuuta 2017

MIKSI TYKKÄÄN SYKSYSTÄ X5

Moikka!

Bloggaajien kesken on aika tavallinen ilmiö, että jokaisen vuodenajan kohdalla tehdään julkaisu, jossa kerrotaan syitä, miksi pitää vallitsevasta vuodenajasta. Nyt olen itsekin ensimmäistä kertaa tähän asiaan kunnolla perehtynyt, ja listasin muutamia suosikkiasioitani syksystä!
Tässäpä siis jatkoa tälle niin kuluneelle, mutta silti niin kivalle idealle! :D
1. Kuvankäsittely jää vähemmälle

Tämän ilmiön huomaa, kun yrittää alkaa tehdä kuvalle jotain. Mikään käsittely ei oikein näytä tekevän kuvalle oikeutta, ja väritkin tulevat esille juuri sopivasti. Tämän olen huomannut varsinkin korukuvia käsitellessä, kuvat ovat yleensä jo kamerassa valmiita!

2. Sumu
Mikään ei ole parempaa aamuisin, kun herättyään avata verhot ja nähdä ulkona paljon sumua ja auringonpaiste, josta vesipisaroita täynnä olevat lehdet kimmeltävät. Sen lisäksi että keli on mitä täydellisin makrokuvaukseen, niin onhan se nyt mahtava fiilis lähteä aamulenkille ihanan raikkaaseen ilmaan!
3. Liikkuminen
Kerrasto päälle, kamerakalusto mukaan ja retkelle! Kameran kanssa ulkoilu syksyisin on niin aikaa vievää hommaa, että päivät saa kulumaan todella nopeasti. Ulkona on paljon yksityiskohtia kuvattavana, ja ruskan värittämät maisemat näyttää jostain syystä kamerassakin aina paremmalta.

4. Lapsikuvausten kulta-aika

Sen lisäksi, että lapsikuvaukset on ihan mun suosikkipuuhaa, tekee syksy siitä vielä erityisempää. Keltaisen ja oranssin sävyiset vaahteranlehdet ja niiden seassa juokseva pikku-kaveri on vaan niin söpö näky!

5. Päivän lyheneminen
Vaikka tämä asia katsotaan usein huonoksi, on siinä ainakin mun mielestäni myös hyviä puolia. Koska valoa ei riitä enää samalla tavalla kuin kesäisin, motivaatio nousta aikaisemmin kasvaa, ja ainakin itse olen löytänyt näiden aamujen myötä itsestäni aamu-ihmisen!

Mitkä on sun suosikkijutut syksyssä? 


4 kommenttia:

 1. Valoitus on nykyään nopeasti huonoa, pitäisi kuvata keskellä päivää ja toivoa ettei aina paistaisi aurinko, kun alkaa musta mennä mustemmaksi ja vaalea vaaleammaksi. Syksyssä ihaninta on kyllä villasukat, kynttilät ja se semmonen mökintuntuinen tuoksu joka sateesta ja kosteudesta tulee :)

  VastaaPoista
 2. Tuo on niin totta, että värit näyttää vielä paremmalta kamerassa kuin oikeasti. Mun lempparijuttuja syksyssä on ehdottomasti villasukat, värit ja ylipäätään niin kaunis luonto!

  VastaaPoista
 3. Tuohon ulkona liikkumiseen voin kyllä samaistua!! Tosin se on kivaa kesälläkin :p

  https://kiiainnanmaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 4. Juu, päivän piteneminen on ainakin itselleni todella hyvä asia! Ei tarvitse odotella montaa tuntia, että aurinko laskisi ja pääsisi kuvaamaan goldentimen aikaan :D ! Hyvä postaus ja aivan ihana toi toiseksi viiminen kuva!

  https://ellanakuvat.blogspot.fi/

  VastaaPoista