perjantai 19. tammikuuta 2018

HANKIN Y-TUNNUKSEN JA RYHDYIN KEVYTYRITTÄJÄKSI

Moikka!

Vuodenvaihde on puhaltanut uusia tuulia melko paljon suunnalleni kuluneiden kuukausien aikana. Muutin Torniosta takaisin kotiseudulleni Ouluun, josta vuokrasimme yhdessä avopuolisoni kanssa asunnon. Marraskuun lopulla sain kuva-artesaanin paperit. Sen johdosta eilen postilaatikkoon tipahti Verohallinnolta kirje, jossa kerrottiin minun saaneen Y-tunnuksen. Tätä on odotettu!


Ensimmäiset viralliset askeleet yrittäjyyttä kohti on nyt otettu. Itsenäisesti toimimisesta on toki kertynyt jo kokemusta, mutta on hienoa saada virallistettua oma toiminta tällä tavalla y-tunnuksen kautta. En ole edelleenkään täysipäiväinen yrittäjä, vaan teen töitä Osuuspankin Kevytyrittäjänä. Se tarkoittaa käytännössä sitä, että laskutan asiakkaani tästä eteenpäin Osuuspankin Kevytyrittäjä-sivuston kautta, Osuuspankin kuitenkin hoitaessa kaiken byrokratian ja paperityöt puolestani. Tykkään!
Mitä yrittäminen käytännössä kohdallani tarkoittaa? - Ainakin valokuvaamista, videokuvaamista ja graafista suunnittelua. Näistä ylivoimaisesti eniten asiakkaiden kanssa olen toiminut valokuvaamisen parissa. Videokuvaamistakin on tullut harrastettua muutamien erilaisten projektien parissa (musiikkivideot, häävideot..), mutta graafinen suunnittelu on melko uusi juttu. Olen suunnitellut graafisia elementtejä Tehos Oy -nimiselle yritykselle sekä yhteistyökumppanilleni Hopea-Purolle. Nämä kolme osa-aluetta ovat kuitenkin ne, jotka kohtaavat intohimoni kanssa ja joiden parissa tulen viettämään paljon aikaa.


Tämä muutos ei tule vaikuttamaan blogiini millään tavalla. Sisällöllisesti tuotan edelleen paljon kuvia ja vinkkejä, sekä kerron omista retkistäni ja erilaisista projekteistani. Kuvauskeikoilta päivitän kuvani jatkossakin verkkoportfoliooni www.tiiajuutinen.carbonmade.com.

Jos olet kiinnostunut näkemään jatkossa enemmän työtehtävistäni, niin kirjoita ihmeessä kommentti ja kerro ajatuksistasi. Toiveita voi laittaa myös yläpalkissa olevan Lukijoiden toiveet -välilehden kommenttikenttään. :)

7 kommenttia:

 1. Hurrrjan paljon onnea! Itsekkin tuossa vuoden alussa aloin OP:n kautta kevytyrittäjäksi ja nyt kakkostyöni irtisanomisajan päätyttyä pääsen aloittamaan mainostamisen ja toivotaan, että asiakkaita löytyy! Aikalailla samalla aihealueella kummatkin pyöritään ja yritetään :P Kävin kurkkimassa sivuja ja hyvältä näyttää! Paljon tsemppiä tulevaan ja onnea vielä uudelle yrittäjälle ♥

  http://fasciner.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Linda! <3
   Ihanaa kuulla että sinäkin olet löytänyt Op:n kevytyrittäjyyden. Nyt kun alkuun olen päässyt, vaikuttaa kokoajan upeammalta järjestelyltä ja toimii ainakin omalla kohdallani paremmin kuin hyvin! Tarkoituksenani on hakea maaliskuussa ammattikorkeaan opiskelemaan, ja mikäli (..kun!) sinne pääsen, niin tällainen nopea ja helppo palvelu auttaa arjessa ihan älyttömästi.

   Kiitos vielä paljon tsempeistä, samoin myös sinulle! <3

   Poista
 2. paljon onnea itsensätyöllistämiseen ja kevytyrittäjyyteen :) Hain hetki sitten tradenomiksi (en tosin päässyt) mutta aihe juuri käsitteli yrittäjyyttä ja sen eri muotoja, joten kerrankin tiedän mistä puhutaan. Toivottavasti saat kasvatettua asiakaskuntaa ja kivat verkkosivut, olikos vielä Facebook-sivua? Sinne jos postailisit kuvia niin olisi varmasti kiva nähdä niitä ainakin omassa feedissä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katri!
   Tutkiessani kevytyrittäjyyttä ja kertoessani siitä työllistymisen ammattilaisille, eivät heistä kovinkaan moni tuntunut olevan tietoinen tästä yrittämisen muodosta. Käsittääkseni tämä on melko uusi juttu, mutta yllätyin kuitenkin ihmisten tietoisuuden vähäisyydestä. Uskoisin kuitenkin, että tieto tästä kasvaa kokoajan suosion mukana!
   Facebook-sivun perustin jo hetki sitten, ja tänään julkaisin sen virallisesti. Nyt siis nekin löytyvät! Niitä voi hakea Fb:stä nimellä Valokuvaaja Tiia Juutinen.

   Poista
  2. Jee, huomasin uusimmasta postauksesta :) Nyt olen tykkääjä!

   Poista
 3. Tuollainen ”kevytyrittäjyys” onkin varmaan hyvä tapa aloittaa kohti valokuvaajan ammattia, jos se siis on tavoitteena.

  Alkuun ei edistyneen harrastajakuvaajan osaamisella ja saman tason kuvauskalustolla varmaankaan pysty kilpailemaan ”oikeiden” ammattikuvaajien kanssa rahakkaimmista töistä, mutta jostainhan on aloitettava.

  Varmaan on valokuvaajan tarvitsijoita, kuten kotitaloudet, pienet yritykset ja ehkä jotkut bändit yms. joille kuvaustyön edullisuus on tärkeämpää kuin kuvien huippulaatu. Heidän joukostaan niitä asiakkaita voi löytää, kunhan ainakin alkuun pitää kuvaustyönsä hinnan riittävän edullisena.

  Tekemällä oppii ja nuori kuvaamisesta innostunut nainen voi joidenkin mielestä olla mukavampi palkattava kuvaustöihin kuin vaikkapa hieman työhönsä leipääntynyt keski-ikäinen mies, vaikka jälkimmäinen kuvaajana saattaisi ammattitaitoisempi ollakin… :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, näin alkutuntumalla tämä tuntuu loistavalta vaihtoehdolta ainakin omalla kohdallani. Yksinkertainen ja toimiva palvelu, joka tekee paljon puolestani ja apuakin saa tarvittaessa nopeasti. :) En voi siis kuin suositella.
   Olen kuvausten jälkeen lähettänyt asiakkaille asiakastyytyväisyys-kyselyn, jossa olen perehtynyt juurikin palveluihini ja pyytänyt kehittävää palautetta. Niiden kautta olen löytänyt jo hyvin tapoja markkinoida ja kehittää palveluitani. :) Mainitsemiisi asioihin on tullut kiinnitettyä myös vastausten myötä paljon huomiota.

   Poista