keskiviikko 31. tammikuuta 2018

KAMERA-YHTEISTYÖ - TESTISSÄ KIINALAINEN OPTIIKKA


Hei! 

Olen useamman vuoden ajan tehnyt yhteistyötä www.e-ville.com verkkokaupan kanssa. Viime vuoden syksynä kehittelimme tavallista isomman yhteistyön, jossa he lähettivät minulle Xiaomi Yi M1 minijärjestelmäkameran ja siihen kaksi objektiivia: Kit 12-40mm f/3.5-5.6 & 42.5mm f/1.8. Sain tuotteet siis testiin, ja toteutin heille tuotevideon kuvaamalla erähenkisen videon syksyisissä maisemissa. 


Yllätyin suuresti siitä, miten toiminnoiltaan yksinkertaisen mutta myös monipuolisen voi kamerasta saada. Nappien määrä oli oikeastaan ihan minimissä, ja aluksi tuntui, ettei kamerassa voi olla kaikkia tarvittavia säätömahdollisuuksia! Sieltähän ne kuitenkin löytyi, helposti säädettävistä ja 3" kosketusnäytön kautta. Runko on todella kevyt käteen, ja objektiivit rakenteeltaan kestäviä mutta kevyitä. 


Vaikka yhteistyö painottui videokuvaamiseen, kokeilin paljon myös valokuvaamista. Objektiivien valovoimat olivat suhteellisen hyvät, ja toisen linssin 1.8 valovoima todella tuli esiin sen piirrossa! Ikävä kyllä en kerennyt muotokuvaamista tällä setillä kokeilemaan, mutta lähikuvaus luonnossa osoittautui todella mukavaksi. Kosketusnäytön tarkennus oli tehokas ja toimi lähes moitteettomasti.

Teknisten ominaisuuksien puolesta tämä setti on todella hintansa arvoinen. Videokuvaamista voi kuvata sekä Hd:na 60, 30 ja 24 fps nopeudella, ja 4K-mahdollisuus löytyy 30 fps mahdollisuudella. Kiinnitys kattavalla Mft-kierteellä (micro four thirds). Älypuhelintuki löytyy myös.

Alla yhteistyönä kuvaamani ja editoimani video kyseisestä minijärkkäristä.Onko sinulla kokemusta kiinalaisesta optiikasta? Millaista ja miten on toiminut? Kerro alas!

2 kommenttia:

  1. Näyttää riittävältä, vaikka pikselistä se vähän on. Mutta sopisi varmasti vloggaajalle tai muulle joka haluaisi kuvata oman elämänsä ympäristöä, ehkä vloggaaja voisi toivoa sitä kääntyvää näyttöä. Mutta tän perusteella voisin harkita kyllä tommosen 'taskukameran' hankkimista :) Kun videon taustalla on video, niin ilmeisesti tämä kamera ei itsessään taltioi ääntä hyvin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, itse yllätyin kuvan laadusta positiivisesti! Kun laittaa 1080p pyörimään niin näyttää suurellakin ruudulla hyvältä. Kääntyvää näyttöä jäin itsekin kieltämättä välillä kaipaamaan, mutta ei ollut välttämätön. Tietysti se on aina suuri plussa, ja helpottaa paljon. Kameran oma äänentallennus oli ok-tasoa, mutta lähdin toteuttamaan fiilispohjaista videota, ja katsoin paremmaksi liittää erillisen ääniraidan kuin antaa omien äänten olla. Kuului esimerkiksi puhetta ja muuta taustalla, eli olisi pilannut tunnelman. :)

      Poista