lauantai 27. tammikuuta 2018

MILJÖÖKUVAUKSET KOIRAN KANSSA


Hei!Kaamos on ohitettu jo jonkin aikaa sitten. Ajatus koko ajan pitenevistä päivistä on todella motivoiva, ainakin minun kohdallani! Huomaamatta auringonpaisteen vaikutus näkyy omassa päivittäisessä suorittamisessa ja jaksamisessa. Tällä kertaa onnistuin jopa välttämään yleensä joka vuosi minua häirinneen kaamosväsymyksen! Suunnittelimme yhdessä asiakkaan kanssa koirakuvausta Oulussa. Tuona viikonloppuna sää oli melko lumisateinen, mutta juuri kyseisenä päivänä lunta ei onneksi satanut. Pakkasta oli kuitenkin yli -15°c. Lämpimällä vaatekerroksella ja positiivisella asenteella tuostakin selvittiin loistavasti! Kova pakkanen tarkoittaa yleensä myös selkeää taivasta ja auringonpaistetta. Näitä kahta päästiin hyödyntämään kuvauksissa, ja tausta saatiinkin värittymään auringonlaskun väreillä. Osku jaksoi reippaasti malleilla samalla, kun maailman söpöimmät tossut lämmittivät tassuja. 


Nämä olivat itselleni toiset lemmikkikuvaukset. Ystävien ja tuttujen lemmikkejä on tullut kuvattua jonkin verran, mutta tähän puoleen aion panostaa tulevaisuudessa paljon. Edellisessä julkaisussa kerroin pitäväni eniten lapsien kuvaamisesta. Nyt voinkin todeta, että eläinten kuvaaminen tulee hyvänä kakkosena! On nimittäin todella hauskaa ja sopivan vaativaa hommaa.
Valmistautuminen tällaisiin kuvauksiin vaatii ideointia ja ennaltasuunnittelua. Varsinkin talvisin pakkasilla kuvaaminen voi olla eläimelle epämukavaa, ja vaatii siten nopeaa suorittamista. Silloin on hyvä olla mukana herkut joilla houkutella eläintä ja sen katsetta. Vaatetus ja muu varustautuminen vaatii myös miettimisensä.
Eläinten ja varsinkin lemmikkien kuvaaminen on monesti yksi suosittu harrastekuvaajan juttu.

Siksi ajattelinkin kysyä mielipidettäsi, kiinnostaisiko sinua lukea lisää eläinten kuvaamisesta ja saada vinkkejä siihen liittyen? Jos, niin jätä alas kommentti ja kerro toiveesi!

5 kommenttia:

 1. Joo ehdottomasti kiinnostaa! Ihan yleisesti kaikenlaisista vinkeistä olisi varmasti hyötyä. Mä kävin kans kuvaamassa lemmikkiä sekä koiraa ihan tuossa parisen viikkoa sitten, ja tykkäsin kyllä!

  VastaaPoista
 2. Joo ehdottomasti kiinnostaa! Ihan yleisesti kaikenlaisista vinkeistä olisi varmasti hyötyä. Mä kävin kans kuvaamassa lemmikkiä sekä koiraa ihan tuossa parisen viikkoa sitten, ja tykkäsin kyllä!

  VastaaPoista
 3. Upeita kuvia! Kiinnostaisi kyllä nähdä lisää eläimiä ja saada vinkkejä niiden kuvaamiseen. :D

  vinuski.blogspot.com

  VastaaPoista
 4. Ihania kuvia! Lemmikeiden kuvaamiseen olisi kyllä kiva saada vinkkejä, on tullut harmillisen vähän harrastettua eläinten kuvailua :)

  VastaaPoista
 5. Hauska postaus! Hyviä kuvia, ootko käyttänyt heijastinta kun sait vielä niin valoisaksi tummat osat vaikka on otettu vastavalon suuntaan? :) Mä ainakin just jaoin kolmanneksi viimeisessä postauksessani omat vinkit lemmikkikuvaukseen. Suora linkki alla :)

  Finnlanndsnorsk: Vinkkejä lemmikkikuvaukseen

  VastaaPoista