perjantai 5. tammikuuta 2018

VUOSI 2017 - MITKÄ KUVAT LAITTAISIN KUVA-ALBUMIIN?

Heippa!
Lean www.kuviakinkiinnostaa.fi blogin jo perinteeksi muodostuneesta 'Vuoden suosikkikuvat' -julkaisusarjasta inspiroituneena päätin toteuttaa itse samalla idealla tehdyn sarjan. Kuvien lisäksi kerron myös lyhyesti kuvanottohetkestä ja siitä, miksi juuri se kuva valikoitui omaksi suosikikseni. Nämä kuvat eivät siis välttämättä ole teknisesti kyseisen kuun paras otos, vaan syynä voi olla esimerkiksi kuvanottohetki tai muuten vain sommittelultaan onnistunut kuva. Siispä kuvien pariin!

TAMMIKUU


Tässä kuvassa tiivistyy melko hyvin se tunnelma, joka silloisessa asuinkaupungissani Torniossa vallitsi lähes joka tammikuinen ilta. Tämän sillan yli kuljin sekä keskustaan että kouluun. Kuvan ottohetkellä olin kulkenut tästä juuri hetkeä aiemmin todella kauniin auringonlaskun ohitse. Poljin pyörälläni nopeasti asunnolleni hakemaan kameran ja lähdin takaisin, mutta aurinko oli kerennyt jo laskea. Ei ollut maisemassa moittimista siitä huolimatta!

HELMIKUUHelmikuu on yksi suosikkini, sillä silloin voi alkaa aistia kevään tulon. Tämän kuvan ottohetkellä olin menossa kuvaamaan yhteistyökumppanini koruja, ja etsin sopivaa lokaatiota. Aurinko paistoi ihanan keväisesti tähän puunrunkoon, ja jostain syystä voin edelleen aistia tuon hetken tunnelman täysin!

MAALISKUUToisin kuin Oulussa tähän aikaan, Taivalkoskella elettiin vielä melko täyttä talvea. Lähdin yhdessä ystäväni kanssa tulentekoon läheisen lammen rannalle, ja pilvien takaa paistava kuutamo oli ihan uskomaton! Sen lisäksi että tämä valikoitui kuukauden suosikkikuvakseni, on tämä hetki myös yksi elämäni parhaista.

HUHTIKUUJostain syystä tämä kuva on jäänyt parhaiten mieleen, ehkä tuon hilpeän asennon vuoksi. :D Tämä on kuvattu yhtenä keväisenä päivänä Torniossa, kun olimme poikaystäväni kanssa pyöräilemässä ja tutustumassa uusiin maisemiin. Kuten tammikuun kuvan kanssa, myös tämän kuvan ottaminen vaati pikaisen pyöräilymatkan kotiin ja sitten takaisin tähän paikkaan kameran kanssa. Keväällä minulla oli tarkoitus kuvata mahdollisimman monta eri lintulajia, ja siitä syystä tätä hetkeä ei voinut jättää huomiotta!

TOUKOKUUMuista kuvista poiketen tätä kuvaa en ole itse ottanut, vaan kiitos kuuluu siskolleni! Kävimme Kangasalan eräällä harjulla kävelemässä, ja tuona päivänä kelit todella suosi! Kiipesimme näkötorniin ihailemaan kauas kantavia maisemia, ja kiersimme harjua kävelyreittejä pitkin. Itselläni alkukesän ensimmäiset ulkoiluhetket jäävät mieleen, ja tämä on yksi kivoimmista!

KESÄKUUKesä on yksi aktiivisimmista makrokuvaus-kuukausista omalla kohdallani. Tähän kuvaan ei liity sen kummempaa tarinaa, vaan on oikeastaan jo perinteinen joka kesän kuva kangasperhosesta. Vinkkinä muuten makrokuvaajille, että näitä perhosia kun malttaa seurata muutaman minuutin, niin ne alkavat viihtyä kameran edessä todella hyvin! Eivät siis hetken kuluttua lennä enää karkuun, vaan päästävät senttien päähän linssin kanssa.

HEINÄKUUTämä sammakonpoikanen on ikuistettu mökkireissullamme Viitasaarella. Taustalla olevat oranssin sävyt tulevat nuotiosta. Tämä pieni yksilö oli mitaltaan noin pari senttiä, ja melkein harmitti laskea se takaisin maahan! :D Kesän aikana löysin paikan läheltä kotiani, jossa sammakonpoikaset viihtyvät. Ehkä suuntaan sinne taas kesällä makroilemaan näiden pikkukavereiden luokse.

ELOKUUSyksyn pikkuhiljaa saapuessa alkaa tulla myös sateiset ja viileät kelit. Tämä kuva on kuvattu elokuun lopulla, kun ensimmäiset sellaiset kelit saapuivat. Tykkään yli kaiken kuvata sadepisaroiden täyttämiä lehtiä, ja tässä takaa tuleva valo osui jotenkin todella kivasti. Tämä kuva on kuvattu kotini lähellä olevalta metsäpolulta.

SYYSKUUTämä oli ehkä yksi syksyn hienoimmista auringonlaskuista! Olimme ystäväni kanssa kuvaamassa muotokuvia kuvassa näkyvällä pellolla. Kun aurinko alkoi laskemaan, pellolle nousi todella kova usva. Usvaisia auringonlaskuja en tuona syksynä enää nähnyt, joten tämä hetki on jäänyt mieleeni.

LOKAKUUTämä kuva on kuvattu Tampereen reissullani siskoni luokse. Heidän lähellään sijaitsevalla harjulla on paljon erilaisia lenkkeilypolkuja, joita tutkien kului päivät kyllä todella nopeasti! Lunta ei ollut tuolloin kovin paljoa. Sekä vähälumisessa että lumisessa talvessa on kummassakin puolensa. Itse pidän isoista lumikinoksista, varsinkin kevään saapuessa!

MARRASKUUSamana päivänä tämän kuvan ottaessani opin tikoista jotain uutta. En ollut aiemmin tiennyt, että tikoilla on tapana kuljettaa käpy nokallaan kaiverrettuun koloon, ja sitten saada kävyn sisällä oleva siemen syötäväkseen. Sen saadessaan ne lähtevät hakemaan uutta käpyä, ja kuljettavat sen todennäköisesti samalle kololle hakattavaksi. Kotini lähellä on todella paljon käpytikkoja, ja pääsinkin heti kuvaamaan tuon hetken käytännössä. Tikka on mielestäni yksi hienoimmista linnuista, ja onkin hauskaa saada tietää pieniä nippelifaktoja juurikin esimerkiksi hauskoihin tapoihin liittyen!

JOULUKUUJoulun jälkeen lähdimme poikaystäväni vanhemmille Taivalkoskelle. Tämä kuva on kuvattu heidän läheltään, ja jostain syystä tämä kuva kuvastaa todella hyvin sen hetken säätä ja tunnelmaa! Kuvassa näkyvä rakennus muistuttaa paljon jonkinlaista autiotupaa, vaikka ei sellainen olekaan. Kuvassa näkyvä lumen määrä ja kylmyys ovat talvessa yksi parhaista asioista.

Sain joululahjaksi ystävältäni kuva-albumin, ja ajattelin kerätä sinne 2018 vuoden tärkeimmät kuvat.
Ainakin ennen sitä tehtiin paljon, mutta laittaako ihmiset enää nykyään kuvia kuva-albumeihin? Laitatko sinä?

17 kommenttia:

 1. Todella upeita kuvia! Mä itse keräilen seinälle valokuvia magneettitauluun, on sitten koko ajan esillä. :)

  http://newdaysaara.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saara! Huippu idea kerätä magneettitaululle. Tulee ainakin useammin katsotuksi kuin kuva-albumista! :)

   Poista
 2. Näistä kuvista voi aistia sen hetken ja tunnelman. Kuvista sai kans enemmän irti kun olit lisännyt tekstiä. Kiva idea!
  Mä en kerää kuvia kuva albumeihin, (voisi muuten olla hyvä idea, niin eivät mene hukkaan) mutta oon teetättänyt niitä ihan tavallisiksi kuviksi. Perheen kanssa ollaan tehty kuvakirjoja netissä ja tilattu sitten ne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, kiitos paljon. <3 Kuvakirjat on varmasti se tämän päivän juttu tallettaa kuvia itselle talteen. Mullakin löytyy yksi sellainen, kun edellisen koulun lopputyönä väsäiltiin. :)

   Poista
 3. Aivan ihania kuvia! <3 Lemppareita ehdottomasti joulukuun, marraskuun, elokuun ja kesäkuun ruudut! Perhoset on kyllä ihania kuvattavia juurikin siksi, että niitä ei lopulta vaan kiinnosta se kamera. Saa ajan kanssa ettiä sopivaa kuvakulmaa! Mä en kyllä laita kuvia albumeihin, mutta tykkään selata niitä. Pitäis vaan jaksaa teettää lisää matskua, ostaa albumi ja alkaa täyttämään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Anu! Kiva kuulla että löytyi suosikit. Ja joo, perhoset on kyllä sopivan rentoja olentoja makrokuvaamista harrastaessa! :D Ja joo, kieltämättä itselläni sama kynnys, nyt onneksi helpotti hieman kun sain kuva-albumin joululahjaksi. :D

   Poista
 4. Wau!♥ Todella upeita kuvia! Mun lempparikuvat oli tammikuu ja maaliskuu!
  Itse aina teetän muistoja albumeihin koska niitä on sieltä sitten kiva katsella kun on vanhempi!

  http://jasukuvaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Jasmin! <3 Kiva kuulla että sitäkin harrastetaan vielä! Kuva-albumien selaaminen on kyllä ihan parasta hommaa. :)

   Poista
 5. Mun suosikit elokuu ja marraskuu, ne jotenkin osu mulla sisimpään :)

  VastaaPoista
 6. Vau miten hienoja kuvia ♥_♥ Oot kyllä taitava kameran kanssa! Omat lempparit on näistä toukokuu, kesäkuu, elokuu ja joulukuu!

  http://fasciner.blogspot.fi

  VastaaPoista
 7. Kiva että päätit toteuttaa tällaisen postauksen! Hienoja kuvia ja mielenkiintoisia tarinoita :)

  Mulla on pari valokuva-albumia odottomassa täytettä (tai no, toisen välissä on muutama kymmentä kiinnittämistä odottavaa kuvaa...). Mun seinällä on kuitenkin varmaan pari sataa kuvaa esillä ja ajattelin, että sitä mukaan kun otan kuvia seinältäni pois, laitan niitä albumiin muistoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sulle ideasta, tykkäsin kovasti väsäillä tätä. :) Hyvä idea laittaa kuvat albumiin, mukava katsoa sitten vuosien päästä uudelleen. :)

   Poista
 8. Nää ottamasi kuvat ovat todella upeita, wau! Tosi kivasti toteutettu postaus, tykkäsin! Täällä siun blogissa olisi kiva nähdä useamminkin tällaisia koosteita upeista kuvista, esimerkiksi aina kuukauden tai parin kuukauden ajalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla! Kiitos paljon Aino. <3 Laitan korvan taakse!

   Poista
 9. Vau, miten upeita kuvia täällä onkaan ♥

  VastaaPoista