sunnuntai 25. helmikuuta 2018

HÄÄKUVISSA JENNI & TIMO


Moikka!


Helmikuun 10. päivä kävin kuvaamassa koko päivän mittaiset kuvaukset Vihannissa. Aloitettiin kuvaukset ennen vihkimistä hääpotreteilla kirkon ympäristössä. Pakkasta oli melko paljon, mutta pienten lämmittelytaukojen kanssa saatiin kuvat onnistuneesti kuvattua! Alla muutama otos Jennistä ja Timosta.

Ps! Näissä kuvissa ensimmäistä kertaa käytössä uusi vesileimani. Pyrin tuomaan selkeyttä ja visuaalisuutta hieman lisää verrattuna edelliseen. Mitä pidätte?Kuvauskeikoilta syntynyttä materiaalia voi seurata Instagramissa @vktiiajuutinen ja Facebookissa Valokuvaaja Tiia Juutinen.

7 kommenttia:

 1. Upeita kuvia! ❤ Tuo vesileima on selkeä muttei kuitenkaan häiritse kuvissa tykkään ��

  mimmim.fi

  VastaaPoista
 2. Ihan on tyylikäs vesileima, mutta ei kai sitä sentään asiakkaan kuviin laiteta?

  (Itse en ainakaan omiin hääkuviini sellaista haluaisi. Siis, niiden hääkuvien tarkoituksena on kai olla muisto ko. häätilaisuudesta, eikä liene kovinkaan olennaista muistaa joskus vuosien päästä, että kukas ne kuvat ottikaan. Valokuvaajallehan kuitenkin maksetaan sopimuksen mukainen korvaus tehdystä työstä ja kyllä sen pitäisi riittää ilman ilmaista mainostilaa asiakkaan tilaamissa kuvissa).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)
   Vesileima kuuluu myös asiakkaan versioihin. Halutessaan voi asiakas tietysti pyytää leimattoman version, esimerkiksi kehystämistä varten. Itse näen vesileiman olevan mainoksen sijaan ennemminkin allekirjoitus ja yhteystieto, josta voi halutessaan saada selville kuvan ottajan esimerkiksi yhteydenottoa varten.

   Poista
  2. No hyvä, että asiakas saa halutessaan myös vesileimattoman kuvan. Jos valokuvaaja välttämättä haluaa muistuttaa kuvan tilaajaa kuvan ottajasta, niin eikö sen tiedon voisi laittaa vaikkapa kuvan kääntöpuolelle, jolloin kehystetyn kuvan voisi irrottaa kehyksestään ja kurkistella kuvaajan nimeä, mikäli se jostain syystä olisi tarpeen.

   P.S. Tuo kuva talvivarusteisesta Tiiasta, jossa ko. neidosta ei näy juuri muuta kuin silmät, on kyllä varsin hauska… :-)

   Poista
  3. Omassa tapauksessani en lähetä kuvia kuin nettiversioina, joilla ei ole olemassa kääntöpuolta. Voisi kuitenkin toimia sellaisessa tilanteessa, jossa toimittaisin kuvat printattuina versioina - silloin vesileima todennäköisesti olisikin kääntöpuolella. :)

   Kiitos! Pitänee vaihtaa profiilikuva jossakin välissä uudempaan, on nimittäin viime talvelta otettu kuva. :)

   Poista
 3. Siistejä kuvia! Varmasti vaikea kuvata häämekko vielä näin lumella, mielestäni hyvin onnistuttu säilyttämään ilman puhkimenoa näissä kuvissa muodot :)

  Mun mielestä toi, että kun julkaiset netissä kuvia niin vesileima on hyvä, kuvat usein etenee sivustolta toiselle, instagrammissa ja muissa kuvapalveluissa vain postataan kivoja kuvia. Näin alkuperä säilyisi ja kunnia pysyisi kuvaajalla :)

  Mutta asiakkaana pyytäisin kyllä omiin paperi-kuviin aina ilman leimaa, sillä tietäisin varmasti, kuka otti ne oman päivän parhaat kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katri!
   Joo, talvella kuvaamisessa on omat haasteensa! Kuvatessa melko poikkeuksetta jokin kohta ylivalottuu, mutta kuvia käsitellessä niitä tulee sitten korjailtua tarkemmin. Ja joo, somessa kuvat leviää todella nopeasti ja juurikin esimerkiksi siitä syystä on ihan kivaa että se vesileima siellä kuvan alareunassa on. :)

   Poista