perjantai 30. maaliskuuta 2018

3+3 TAPAANI VERKOSTOITUA

Heippa!


Iso osa menestymistä ja yrittäjyyttä on verkostoituminen. Lyhyesti sanottuna se tarkoittaa oman verkoston kasvattamista, eli uusien ihmisten tapaamista ja tutustumista heihin. Tässä julkaisussa kerron kuusi itselläni toimivaa tapaa verkostoitua!


1. Itseni esille tuominen
Erityisesti aloittaessani valokuvauskeikkojen tekemisen, oli tärkeää tuoda itse itseä esille aina kun mahdollista. Jos netissä törmäsi julkaisuun jossa etsittiin valokuvaajaa, ilmoitin itseni sinne. Samoin myös kavereiden ja tuttavien kohdalla kerroin olevani innokas kuvaaja ja mukana heti, mikäli vain tarve on. Myöhemmässäkin vaiheessa itsensä esille tuominen on välttämätöntä, mutta näkyvyyttä voi alkaa tulla myös esimerkiksi suositusten kautta.

2. Suositukset
Vähitellen ihmiset oppivat tuntemaan minut omalla paikkakunnallani, ja myöhemmin sana kiertää myös pidemmälle. Muiden suositusten avulla saan kasvatettua omaa verkostoani yhteydenottojen ja sitä myötä tulevien kuvauksien ja erilaisten projektien kautta. Tämä ei tietenkään tapahdu heti, vaan vaatii aikaa ja työtä.

3. Muiden osaajien suosittelu
Kohtele muita niin kuin haluat itseäsi kohdeltavan. Tämä pätee myös verkostoitumisessa! Muiden osaajien suosittelu kantaa hyvinkin pitkälle. Parhaimmassa tapauksessa alkaa saada suosituksia takaisin, ja näin levittää samalla sanaa itsestään.

4. Sosiaalinen media
Erilaisten Facebook-ryhmien avulla olen saanut äärettömän paljon hyötyä ja luonut uusia suhteita. Mielenkiintoisten ihmisten tapaaminen Facebookissa ja kaveripyynnön lähettäminen voivat olla niitä juttuja, joista seuraa vaikka mitä uutta. Instagramissa kommentointi ja kuvista tykkääminen antavat samalaisia asioita takaisin, ja ehkä jopa uusia seuraajia ja mahdollisia asiakkaita.

5. Suhteiden ylläpito
Vaikka kyseessä olisikin vain lyhyt työprojekti, on mielestäni tärkeää pitää yhteyttä myös sen jälkeen. Ihmissuhteen kehittäminen ja sen ylläpito on mahdollisuus luoda saman ihmisen kanssa projekteja myös jatkossa! Tämä pätee tietysti oikeasti itseä kiinnostavien ihmisten kanssa.

6. Erilaiset tapahtumat
Yksi parhaista tavoista tutustua uusiin ihmisiin ja yrityksiin sekä brändeihin on erilaiset tapahtumat ja kurssit. Jokaiselta ihmiseltä, kuten itseltäni, ei löydy automaattista rohkeutta mennä juttelemaan tuntemattomille ihmisille. Olen itse hyvin ujo, mutta siitä huolimatta tämä tapa on toiminut. Hyvä tapa saada homma toimimaan on esimerkiksi asettaa itselle tavoite tutustua vaikkapa yhteen uuteen ihmiseen yhdessä tapahtumassa. Kaikki nimittäin on eteenpäin!

Millaisia kokemuksia sinulta löytyy verkostoitumisesta?

2 kommenttia:

 1. Olipa mielenkiintoinen postaus ja hyviä vinkkejä! :)

  Täytyy myöntää, että vielä pari vuotta sitten suhtauduin verkostoitumiseen sanana melko negatiivisesti, ja pidin sitä jonain, mitä vain "paremmat ihmiset" tekevät. Ja helppoahan se on niillä, joiden vanhemmat tuntevat jo valmiiksi paljon tärkeitä ihmisiä... :D No, nykyään erityisesti yrittäjyyden myötä olen onneksi ymmärtänyt, että ei se verkostoituminen niin ihmeellistä ole, ja ihan jokainen pystyy rakentamaan omat verkostonsa jopa melkeinpä tyhjästä! Sosiaalinen media on onneksi tähän erittäin hyvä työkalu, myös meille vähän ujoille :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lea!
   Voin sanoa ihan samaa. Joskus verkostoituminen kuulosti jo käsitteenä todella hankalalta ja luotaantyöntävältä, mutta yhtäkkiä sitä tajusi verkostoituneensa tavallaan huomaamattaan. Ja joo totta, muakin on auttanut ihan älyttömän paljon sosiaalinen media!

   Poista