perjantai 6. huhtikuuta 2018

3 ENNEN-JÄLKEEN KUVAPARIA


Heippa! 

Tykkään lukea muiden blogeista kuvankäsittelyyn ja valokuvaamiseen liittyviä julkaisuja. On kiehtovaa nähdä ihmisten tapoja käsitellä ottamiaan kuvia, ja siitä inspiroituneena päätin tehdä oman kolmen kuvaparin sarjan omista kuvistani! Alle on koottu kolme kuvaparia, joista vasemmanpuoleinen on alkuperäinen ja oikeanpuoleinen käsitelty kuva. Ohjelmistoina Adobe Lightroom & Photoshop.

Kuva on otettu Sigma 85mm f/1.4 objektiivia käyttäen. Rajauksen olen saanut kohdilleen kuvaan jo kuvausvaiheessa, eli sen suhteen muutoksia en ole kuvalle tehnyt. Lisäsin kuvaan lämpöä, jonka voi huomata lumen sävyjä verraten. Saturaatiota eli värikirkkautta olen lisännyt reippaasti, ja taustan kirkkaampien kohtien kirkkautta olen nostanut. Mustan sävyjä on pehmennetty, ja koiran silmiin on lisätty hieman kirkkautta lisää. Lopuksi poistin turkista vielä pieniä häiritseviä lumihiutaleita.


Tämän kuvan käsittelyssä kiinnitin huomiota paljon pienten, häiritsevien yksityiskohtien poistamiseen. Esimerkiksi vasemmasta ylänurkasta ja kuvan alareunasta on poistettu elementtejä, ja lisäksi kuvaa on rajattu hieman. Värimaailmasta tein mahdollisimman keväisen korostamalla vihreitä sävyjä ja lisäämällä lämpöä hieman tavallista enemmän. Kuva on otettu Nikon 40mm f/2.8 objektiivia käyttäen.

Tavoitteena oli saada erähenkisestä kuvasta dramaattinen ja lähes mustavalkoinen. Siitä syystä kuvan saturaatiot on pitkälti miinuksella, ja terävyyttä ja yksityiskohtia on lisätty paljon. Lisäksi korostin hieman silmiä lisäämällä niihin kirkkautta ja nostamalla värejä esille.  Lopuksi kuvaa on hieman suoristettu. Kuva on otettu Nikonin 40mm f/2.8 objektiivia käyttäen.

8 kommenttia:

 1. Olipas kiva postaus (tämäkin, kuten kaikki aiemmatkin!), mukavan erilaiset kuvaparit myös. :) Nämä ennen/jälkeen kuvat on kyllä aina mielenkiintoisia, ja tosi hienot lopputulokset olet saanut aikaiseksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anna! Pyrin tuomaan tähän monipuolisuutta valitsemalla mahdollisimman keskenään erilaiset kuvaparit. :)

   Poista
 2. Nää postaukset on kyllä mun ehdottomia lemppareita, ehdottomasti lisää tällasia! Aina ihan sika mielenkiintosta nähdä, miten eri ihmiset muokkaa kuvia. Ja sit kanssa se, että kerrot miten oot päätyny tohon lopputulokseen, jotta ne muokkailemista aloittelevatkin saa otteen!

  VastaaPoista
 3. Todella ihana postaus! Mun mielestä just tää kuvien ennen ja jälkeen muokkaus valokuvauksen osalta on kaikista kiinnostavinta :) Voisit kerran kuukaudessa toteuttaa aina tällaisen kolmen kuvan before and after sarjan!

  VastaaPoista
 4. Tää on taas hyvä muistutus siitä, mikä merkitys kuvankäsittelyllä on upean lopputuloksen saamiseksi!

  www.hennam.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Tällaiset julkaisut kuuluu omiinkin suosikkeihini lukea, saa uutta perspektiiviä ja realistisemman kuvan koko hommasta. :)

   Poista