keskiviikko 6. kesäkuuta 2018

PÄIVITIN KAMERAREPPUNI UUDEMPAAN


Moikka!

Hankin hetki sitten uuden kamerarepun kuvauskeikoilleni blogini yhteistyökumppani e-ville.comilta. Pidän tärkeänä ominaisuutena reppua hankkiessani sen tapaa tukea kalustoa repun ollessa selässä. Optiikka ei saa päästä liikkumaan liikaa, sillä niiden sisällä olevat osat voivat löystyä ja hajottaa. Edellisen repun pehmustetuet olivat jo menettäneet muotoaan, joten uuden repun hankkiminen oli ajankohtaista.


Reppu on ollut käytössäni nyt jonkin aikaa, ja käyttökokemusta on kerennyt tulla. Kuvauskeikkojen lisäksi olen kuljettanut reppua selässäni myös vapaa-ajalla mm. luontokuvaamisen parissa. Repun istuvuus ja tukevuus ovat tärkeitä ominaisuuksia varsinkin silloin, jos reppu on selässä aktiivisesti. Tässä repussa on hyvät ja hengittävät tuet selkäosassa, mutta myös tarvittavat hihnat kiristystä ja asennonsäätöä varten löytyy. Reppuun oli lisätty taskullinen lantiovyö, mutta koin sen ylimääräisenä ja poistin kokonaan.

Repun etuosasta löytyy kiinnitys jalustalle. Repun alla on tarratasku, josta voi tarvittaessa ottaa esille jalustapussin. Jalusta pysyy tukevasti sekä pussin että kiinnityksen avulla repussa kiinni. Keskellä oleva kiinnitys pitää tasapainon keskellä repun ollessa selässä, jolloin rasitus kohdistuu tasaisesti koko selälle.

Reppu on vedenkestävää materiaalia. Mukana tulee erillinen, repun päälle asetettava sadesuoja kovemman sateen sattuessa suojaamaan vetoketjujen vuotokohdat. Liukkaan materiaalin ansiosta reppu on helppo puhdistaa kostealla liinalla irtoliasta, jota tulee luonnossa liikkuessa jonkin verran.

Kuten yleensä, myös tämä kamerareppu on flip-cover-mallinen. Perinteisen repun sijaan se aukeaa yllä olevassa kuvassa näkyvällä tavalla. Edellinen flip-cover-reppuni aukesi repun etupuolelta, nykyinen selkäosasta. Itse en ole huomannut suurempaa merkitystä aukeamispuolella edelliseen reppuuni verrattuna.

Optiikalle osoitetussa tilassa on erilliset, muokattavat tarrapehmusteet. Aivan loistava ominaisuus, sillä optiikan vaihtuessa tarvitsee myös repun pystyä mukautumaan optiikalle tukevaksi. Sisäpuolelta löytyy myös tarrakumihihna sekä erillinen, vetoketjulla toimiva verkkosuoja. Mikäli reppu jostain syystä sattuu aukeamaan väärällä hetkellä, ei optiikka pääse tipahtamaan verkkosuojan ollessa kiinni.

Sisäpuolelta löytyy pieni vetoketjullinen tasku. Tämä reppu ei ole kovin tilaihme, joten kaikki taskut ovat päässeet aktiiviseen käyttöön. Sisäpuolella oleva tasku on hyvä esimerkiksi optiikan puhdistusvälineille, käyntikorteille tai vaikkapa vastavalosuojalle.

Yksi hieman erikoisempi ominaisuus repussa on sen sisäpuolelta löytyvä tietokonetasku. Tasku on yllä olevan kuvan mukaisesti merkattu läppärille tarkoitetuksi, mutta oma, tavallista pienempi läppärini ei sinne mahdu. Pienempi tabletti taskuun menee hyvin, mutta siitä ei ole kohdallani hyötyä esimerkiksi kuvamateriaalia purkaessa. Jos tarvitsen mukaani tietokonetta, joudun kuljettamaan sen erillisessä laukussa. Tämän taskun olen kuitenkin hyödyntänyt muun välineistön kuljettamisessa.

Vetoketjun lukossa olevat, avaamista helpottavat muoviosat ovat näyttävät, mutta huonolaatuiset. Edellisen repun kohdalla jokaisesta vetoketjusta irtosi muoviosat, ja siitä oppineena olen avannut nykyistä reppuani pitämällä kiinni jostain muusta, kuin muoviosasta.

Reppu on ollut käytössäni positiivinen kokemus, eikä huonoja puolia kauheasti ole löytynyt. Jos jotain repusta muuttaisin, niin vetoketjujen lukko-osan muovikappaleet ja tilavampi tietokonetasku. Säilytystilaa voisi olla vähän enemmänkin, mutta riittää omassa käytössäni myös nyt. Hinta-laatusuhteeltaan toimiva ja kompakti kokonaisuus!

Haluatko käydä tutustumassa reppuun tarkemmin?
Klikkaa tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti