keskiviikko 3. lokakuuta 2018

ENSIMMÄINEN SYKSY YRITTÄJÄNÄ 🍁📷🎥

Edelliseen julkaisuun pääset klikkaamalla tästä.

Reissussa ollessani kävin suon laidassa kuvaamassa jalustan ja wifin avulla muutamia kuvia itsestäni. Olen aloittamassa yhteistyötä erään yrityksen kanssa, ja sitä varten varmistin wifin toiminnan ja homman sujuvuuden muutenkin itsenäisesti, mikäli en tarvittaessa saa kuvaajaa mukaan. Kyse on siis vaateyrityksestä, jonka tuotteita tulen kuvaamaan. Homma sujui loistavasti, ja innolla odottelen yhteistyön alkamista! Olenkohan ainoa, jolla kameran edessä oleminen sujuu niin paljon luontevammin yksin kuvatessa, kuin että olisi kaveri mukana? Tämä on sinänsä hauskaa, kun valokuvaajan työni puolesta rentoutan juuri samoista ongelmista kärsiviä asiakkaitani kameran eteen tullessaan! :D

Luonnon omien elementtien valokuvaamisen lisäksi tykkään kuvata luonnossa paljon muutenkin. Teen työkseni muotokuvauksia pääosin miljöössä, enkä toistaiseksi omista omaa studiota. Näin syksyisin asiakkaiden määrä laskee kiireisen kesän jälkeen huomattavasti, joka on sinänsä harmi. Vaikka kuvauksia on edelleen, miljöössä toteutettujen kuvauksien suosio laskee syksyn ja talven ajaksi. Luulen tämän johtuvan paleltumisen ja punaisten nenien pelosta, vaikka todellisuudessa näen itse nämä kaksi vuodenaikaa kauneimpina muotokuvaukselle! Tästä aiheesta ajattelinkin kirjoitella tänne blogiini pian lsää, jotta vääränlainen käsitys syksyn ja talven miljöökuvauksesta korjaantuisi. Syksyllä ja talvella kuvaukset koostuvat pääosin lapsi- ja perhekuvauksista sekä eri tilaisuuksista.


Kesän loputtua moni valokuvaaja hankkii vähentyneiden muotokuvausten lisäksi hommia yritysten kautta. Erilaiset tapahtumat ja tilaisuudet eivät katso säätä tai vuodenaikaa, ja valokuvaajia tarvitaan samalla tavalla edelleen. Tällaisia kuvauksia toteutan jonkin verran myös itse, mutta pääosin yritysten kanssa tekemäni yhteistyöt ovat hieman erilaisia.

Olen ottanut yhteyttä erilaisiin yrityksiin, joille olen ehdottanut yhteistyötä kanssani. Yhteistyöt liittyvät aina jollain tavalla valokuvaamiseen ja näkyvyyteen. Etsin aina itseni näköisiä yrityksiä, joiden tuotteita voisin kuvitella käyttäväni. Silloin esimerkiksi tuotekuvauksiin on paljon helpompi lähteä, kun tuote on mieluinen ja sen takana olevan yrityksen tarina kiehtoo. 

Muotokuvausten ja yhteistöiden lisäksi olen aloittanut freelancer-videokuvaajana Kokemuksia.fi:llä! Homma on todella hauskaa ja sopivan haasteellista. Se tuo myös mukavaa vastapainoa valokuvaamiselle, sillä videointi on jäänyt sen mieluisuudesta huolimatta hieman vähemmälle kun työni pääosin painottuu valokuvaamiseen.


Yrittäjyyden haasteet on tulleet varsin tutuksi jo näin ensimmäisenä vuotena. Erilaiset byrokratiset velvollisuudet pankki hoitaa vielä puolestani, mutta yrittämisen kannattavuus ja itsensä esille tuomisen luomat haasteet ovat konkretisoituneet välillä melko karustikin. Hiljaisempina aikoina olen miettinyt, mitä olen tehnyt väärin, tai jättänyt kokonaan tekemättä. Raha ei ole koskaan ollut tekijä, joka laskisi motivaatiotani tai intoani työhöni. Sen vuoksi olen välttynyt yleiseltä ajatukselta palkkatyöhön siirtymisestä. Jos niin olisi, olisin lopettanut yrittäjyyden heti ensi askelilla! Yrittäjyys on kuitenkin antanut, ja antaa minulle edelleen niin paljon enemmän kuin ottaa. Onhan tämä nyt ihan parasta hommaa! 

2 kommenttia:

 1. Syksyllä saisi mitä upeampi muotokuvia ja valokin on paljon armollisempi, kuin kesällä. Toivottavasti ihmiset löytäisivät myös tämän, eivätkä pelkäisi muotokuvien ottamista muinakin vuodenaikoina, kuin kesällä.

  Tsemppiä kuvauskeikkoihin ja mukavaa syksyä. :)

  https://duniatoropainen.blogspot.com/

  VastaaPoista
 2. Todella kauniita ja onnistuneita kuvia. Toivottavasti löydät syksyn ja talven ajalle itsellesi hyviä yhteistyökumppaneita ja asiakkaita myös yrityksiltä, kun erilaiset valmistujaiset, rippijuhlat ja häät on vähemmällä.

  Ps. Taas loistavia ihania kuvia upeilla muokkauksilla.

  VastaaPoista