torstai 2. toukokuuta 2019

KEV√ĄISET LAPSIKUVAUKSET ūüĆĪūüď∑

Hei!

Pitk√§ talvi on takana, ja kev√§iset kelit enteilee mukavasti saapuvaa kes√§√§. Pitk√§√§n jatkuva valo ja v√§hitellen eloon her√§√§v√§ luonto inspiroi. Minulle kev√§t ei ole koskaan ollut kovin erityinen vuodenaika, l√§hinn√§ vain siirtym√§vaihe talvesta kes√§√§n. Nyt olen kuitenkin l√∂yt√§nyt siit√§ jotain, mit√§ luulen odottavani kev√§√§n l√§hestyess√§ j√§lleen ensi vuonna. 

Olen melko varhain löytänyt oman tyylini kuvata ihmisiä. Kuvillani on tietynlainen värimaailma, visuaalinen ilme ja tyyli. Tästä kuulen silloin tällöin myös asiakkailtani, joka on ihan mahtavaa. Pitkään nimittäin mietin tapaa, jolla voisin erottautua muista. Vasta viime aikoina olen tajunnut omistavani jo sellaisen. Kuvieni värimaailmaan kuuluu etenkin vihreän eri sävyt, sillä toteutan kaikki kuvaukseni miljöökuvauksena, eli ulkona. Tästä syystä kevät on ollut minulle tähän saakka kuvaamisen kannalta haasteellista aikaa, sillä olen suosiolla jäänyt odottamaan luonnon vehreytymistä päästäkseni odottamaani lopputulokseen.

Matkustin parisen viikkoa sitten siskoni luokse Kangasalle. Viime syksyn reissullani kuvasin yhdet lapsikuvat siellä aivan ihanan perheen kanssa. Miljöö oli monipuolinen ja sisälsi paljon elementtejä, joita haluan tuoda kuvissani esille. Siitä syystä päätin järjestää tälläkin reissulla lapsikuvaukset samaan paikkaan. Tällä kertaa tosin hieman eri periaatteella, jonka toimivuutta olen jo pidempään halunnut kokeilla. Järjestämäni kuvaus oli asiakkaalle täysin ilmainen, jonka jälkeen hän saisi ostaa haluamansa määrän kuvia koevedosgalleriasta sovittuun kappalehintaan. Joku saattaisi nähdä tässä valtavan riskin, mutta hiljaisemman talven jälkeen kaipasin tuoreita lapsikuvia portfoliooni / nettisivuilleni ja halusin päästä vain urakalla kuvaamaan! Kaiken lisäksi en ollut törmännyt kuvaajiin jotka toimisivat samalla tavalla, joten näin mahdollisuuden erottua. Näin osoitan luottamuksen omaan ammattitaitoonikin. Tällä kertaa riski kannatti, jos asian haluaa siitä näkökulmasta katsoa. Lapsikuvaukset olivat nimittäin menestys, ja kuvat liikkuivat paremmin kuin uskalsin odottaa! Edelleen odotan vastauksia muutamiin koevedosgallerioihin. Olen jo nyt enemmän kuin tyytyväinen.


Miksi sitten tämä kevät oli kuvaamisen kannalta erilainen kuin aiemmat? - Siitä syystä, että onnistuin löytämään kevään värittömyydestä valtavan määrän mahdollisuuksia. Luonnonläheiset värit kuvissani kertovat tyylistäni, ja kevään haalean keltaiset ja ruskeat sävyt sopivat siihen loistavasti. Käsitellessäni tämän kevään lapsikuvia huomasin niiden muistuttavan hieman jopa syksyn sävyjä. Syksy taas on suosikki vuodenaikani muotokuvaamiselle, joten mikä sen parempi. Neljästä vuodenajasta ainoastaan talvi on sellainen, josta haluan vielä löytää jotain lisää. Luonnollisesti talvisin luonto on todella vaalea, joka ei kuvasta täysin omaa tyyliäni. Pieni osa minusta onkin alkanut miettimään pientä talviajan studiota, josta löytyisi ihana rekvisiittavarasto.


Viimeisimpien kuvausten kautta sain jo muutamia palaavia asiakkaita seuraavallekin reissulleni. Lapsikuvauksista Kangasalla alkaa tulla jo perinne. Suunnitteilla onkin vastaavanlainen kokeilu myös koti-Oulussa. Vaikka teen lapsikuvauksia edelleen pääsääntöisesti sovittuun pakettihintaan, olisi ihan mahtavaa pystyä järjestämään esimerkiksi kerran jokaisena vuodenaikana lapsikuvauspäivä, joka toimisi em. periaatteella. Idea on saanut tuulta alleen kysyessäni Facebook- ja Instagram-seuraajiltani, joten innolla odottelen saapuvaa kesää/syksyä.


Olo on tällä hetkellä todella inspiroitunut! Vaikka kaamosväsymys ei tänä vuonna päässytkään ottamaan valtaa, jostain syystä olo on silti paljon motivoituneempi kuin aiemmin. Kiinnostaisiko sinua nähdä julkaisusarja Kangasalan lapsikuvauksistani? Kuulisin myös mielelläni, onko lisääntyneellä valolla ollut vaikutusta sinun kevääseen. <3

- Tiia

2 kommenttia:

 1. Ideana ihan mahtava!
  Sun kuvissa on selvästi niin oma tyyli, jolla varmasti erottuu joukosta. Näissä kuvissa on kyllä ihana tunnelma ja saat kuvattavan näyttämään niin luonnolliselta kuin mahdollista. Kiinnostaa kyllä nähdä myös lisää otoksia!

  mimmim.fi

  VastaaPoista
 2. Hei! Haastoin sut mun blogissa! Otatko haasteen vastaan? ūüėČ

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista