lauantai 28. maaliskuuta 2020

MITÄ JÄI KÄTEEN VUODESTA 2019? 💭

Kuukausi on vaihtumassa huhtikuuhun, ja kevät näyttää jo selkeästi merkkejään. Aurinko paistaa lähes pilvettömältä taivaalta, kelit on plussan puolella ja linnut ilmoittaa olemassaolostaan. Niin myös minä, täällä ollaan!

Alkuvuoden kohokohtia oli selkeästi matka Leville. Viikon mittainen mökkeilyreissu sai aikaan lopullisen rakastumisen Levin tunturimaisemiin ja tunnelmaan. Laskettelusta en ole koskaan oikeastaan välittänyt, mutta maisemien ja rauhan perässä sinne tulee kerta toisensa jälkeen lähdettyä.Touko-kesäkuun vaihteessa lähdimme uudella yöpymisen mahdollistavalla autollamme roadtripille. Tämä on yksi viime kesän selkeistä kohokohdista, sen verran mahtava reissu oli! Kiersimme mm. Palotunturilla ja Riisitunturilla, muita hienoja paikkoja unohtamatta. Yövyimme myös ensimmäisiä öitämme auton takatilassa, jolloin roadtrip-tunnelma oli taattu. Samankaltainen reissu on suunnitteilla myös tälle kesälle.
Heinäkuussa järjestin kaksi minikuvauspäivää Oulun Ainolan puistossa. Kyseisen viikon aikana kuvasin yhteensä 23 kuvaukset. Vaikka rakastan tehokkuutta, päälimäisenä tunteena mieleen jäi tuolta viikolta levottomuus ja jatkuva valmiustila. Kiitollisena töiden riittävyydestä menin rankan viikon jälkeen kotiin, pakkasin kalarepun ja ajelin lähilammelle kalaan. Lampi oli peilityyni ja aurinko oli juuri alkanut laskemaan. Kalastamisen yhteydessä valokuvasin muutamia kuvia omaan sosiaaliseen mediaani, ja nautin hitaasta mielen rauhoittumisesta. Parhaita tunteita mitä olen koskaan kokenut! Heinäkuulta mieleen on jäänyt myös perinteinen mökkireissu koko perheellä. Nämä reissut on poikkeuksetta aina ikimuistoisia.Niin huvittavalta kuin kuulostaakin, syntymäkuukauteni ehdottomin kohokohta on kaksi täyteen poimimaani vatturasiaa. :D Erityisen tästä tekee se, että ensinnäkin onnistuin itse löytämään mahtavan vattuapajan läheltä lapsuudenkotiani. Oli ihan mahtava tunne poimia luonnon omia marjoja omaan pakastimeen kylmiä kuukausia varten. Marjat päätyivätkin moneen jogurtti- ja smoothie-annokseen vitamiineja tuomaan. Itsepoimitut marjat maistuu aina hyvältä. Syksyllä löysin myös toisen paikan hieman sivummalta, ja innoissaan odottelen että sopivat kelit koittaa ja vatut on valmiina poimittaviksi!Syyskuussa toteutin yhden isoista haaveistani - valokuvasin hääkuvat tunturimaisemissa. Epävarmuus oman yrittäjyyden suhteen oli koetuksella, mutta lopulta päätin olla rohkea ja laittaa julkisen haun päälle hääpareista syksylle. Syksyn aikana sain kuvattavakseni yhteensä kaksi hääparia. Toisen parin kanssa kuvasimme Kuusamon Konttaisella, toiset kuvaukset järjestettiin Kittilässä Levillä. Vastaavia kuvauksia on tarkoituksena toteuttaa myös tulevana syksynä. Nyt kun tämän unelman ensimmäinen taso on saavutettu, seuraava taso voisi olla vähintään yhdet samankaltaiset kuvaukset joka vuosi!Syksy on vuodenajoista suosikkini. Syksy kului nopeasti mm. metsällä kulkiessa avopuolisoni mukana. Sumuiset ja ruskansävyiset aamut on mielettömiä, ehdottomasti hienoimpia hetkiä vuodesta! Metsästyskauden päätteeksi toteutin toisen isoista unelmistani, nimittäin suoritin metsästyskortin. Käytössäni oli vuoden 2007 opas ja halusin selvitä ilman vapaaehtoista kurssia, ja niin selvisinkin! Koe meni läpi ensimmäisellä, ja kieltämättä onnistumisen tunne oli melkoinen. Ensi syksy jännittää syystäkin.Loppuvuodesta keskityin suurimmilta osin juustolähettiläs-pestiini, jonka sain Valion ja Radio Novan haussa. Jääkaappi täyttyi erilaisista herkuttelujuustoista, ja loppuvuosi juustokuvausten parissa kului nopeasti. Paljon suunnitelmia on kerennyt tulemaan myös tälle vuodelle, ja nähtäväksi jää, miten paljon maailmaa järkyttävä koronavirus kerkeää vielä suunnitelmia muuttamaan.


1 kommentti:

  1. Hei! Blogissani on osio "luen näitä blogeja" ja blogisi on siellä. Ilmoitathan minulle mikäli se ei ole ok.

    ♥ Aurinkoista kesää!♥

    http://jasukuvaa.blogspot.com/

    VastaaPoista