torstai 13. kesäkuuta 2013

Yhteishaun tulokset

Tänään on tullut ainakin Oulun seudulla kaikille ammattikouluun ja lukioon hakeneille tieto siitä, onko päässyt kouluun / mihin kouluun / vai ei. Myös mulle siis tuli tulokset, ja pääsen opiskelemaan Audiovisuaalista viestintää Pikisaareen! :-) En vois olla tyytyväisempi, koska se oli mulla ykköstoiveena ja muutenkin parempi vaihtoehto kulkemisen / asumisen kannalta kuin Raahe. Toki Raahessa houkutteli se yksiö melko paljon, mutta omilleen pääsee muuttamaan koulujen jälkeenkin. Nyt voin kulkea bussilla kotoa koulussa. Tuo audiovisuaalinen viestintä, mitä lähden opiskelemaan, on videopainotteista. Tässä lainaus OSAO:n sivuilta:


'Audiovisuaalisen viestinnän perustutkinto painottuu videotyöskentelyyn. Koulutus antaa valmiudet äänen ja kuvan käsittelyyn. Opiskelijat tutustuvat elokuva- ja videoalan perinteeseen ja tekevät myös itsenäisiä ilmaisukokeiluja. Audiovisuaalisen viestinnän perustutkinnon suorittaneet pystyvät työskentelemään videotuotannon eri työtehtävissä. Media-assistentin on tärkeää osata visioida suunniteltuja asioita ja hänellä tulee olla luova ote monien erilaisten tilanteiden ratkaisemiseksi.'


Oon kerennyt suunnittelemaan jo hieman tulevaisuuttani tämän koulun jälkeen. Mulla on suunnitelmissa lähteä opiskelemaan todennäköisesti Etelä-Suomeen valokuvaajaksi, jolle tämä koulutus antaa hyvät pohjat. :-) Tässä vielä toinen lainaus koskien ammatinvalintaa tämän koulun jälkeen:

'
Elokuva-, video-, animaatio- ja TV-yritykset, uusmedia-ala, verkkomediaprojektit.  Tutkinnon suorittaneiden tyypillisiä ammattinimikkeitä ovat esimerkiksi videokuvaaja, äänittäjä, editoija ja valaisija.' 
 Toisaalta olis tosi kiva päästä tekemään / kuvaamaan jotain ohjelmaa tai muuta sellasta, mutta enemmän mua ainakin vielä kutsuu valokuvaajan ammatti. 

Mun peruskoulu meni kohtalaisesti, olin sellanen seiskojen ja kasien oppilas. Mä en oo itse siihen ihan täysin tyytyväinen, ja sen takia haluan panostaa ammattikoulussa opiskeluun paljon enemmän kuin tähän saakka peruskoulussa. Kun opiskelut alkaa, tämä blogin tyyli saattaa muuttua valokuvausblogista myös hieman opiskeluani seuraavaksi blogiksi, eli jos tulee jotain itsenäisiä projekteja tai muita sellasia niin myös niistä laitan tänne kuvia & muuta materiaalia. Mutta valokuvausblogin pohja säilyy silti tällä blogilla ja kuvia tulee siihen tahtiin kun koulu antaa armoa. Senhän näkee sitten kun opiskelut alkaa! :-)

7 kommenttia:

 1. onnittelut sulle opiskelupaikasta! itsekin hain audiovisuaaliseen viestintään ykkösvaihtoehtona (kylläkin etelä-suomeen) ja sinne pääsinkin :)

  VastaaPoista
 2. Onnea!! Mutta en nyt ihan käsittäny, jos sä saat koulutuksen enemmän videointiin ja äänittämiseen ja videoiden käsittelyyn niin miten se on hyvä pohja valokuvaamiseen? ihan eriasia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) ja se on hyvä pohja sen takia, että se antaa mulle kokemusta myös vähän erilaisten kameroiden käytöstä ja esimerkiksi editoinnista ja valaisusta jotka on oleellisia osia myös valokuvaajan ammatissa. Eli saan kokemusta asian eri kannalta toisin sanoen. :)

   Poista
 3. Raahe on o´paras:----)

  VastaaPoista