lauantai 20. kesäkuuta 2015

NORJA

Tässäpä tulis teille nyt ehkä jo kauankin odotettu postaus norjan matkasta. Alunperin mulla oli tarkoitus kirjoitella joka päivästä erikseen, mutta koska oon nyt Tampereella pari viikkoa ja unohdin mun matkapäiväkirjan Pohjoiseen, kirjoitan matkasta yleisesti tähän postaukseen ja loput tulee sitten varmaankin pelkkänä kuvana. 
Matka tehtiin siis meidän Kuusamo-opiston valokuvauslinjan kanssa. Reissu kesti viikon verran, ja kierrettiin siinä läpikulkiessa myös hieman Ruotsia. Yövyttiin monissa eri paikoissa, joissakin yhden ja toisissa kahden yön verran. Määränpäänä meillä oli Norjan Å. Paikka oli ihan kuin saduista, tosi tunnelmallinen ja ystävällinen pieni kalastajakylä vuorten keskellä. Pari päivää kului nopeasti kaverin kanssa rinteitä kierrellessä ja paikkoja kuvaillessa. Käytössä oli myös vuokrapyörät, joilla poljettiin muutamien viereisten kylien läpi ja takaisin. 
Å:n lisäksi toinen henkilökohtainen suosikki oli Narvik. Asukasluku taisi olla 20k luokkaa. Yövyttiin Narvikin vieressä Ballangen campingilla, ja seuraavana päivänä saatiin muutama tunti aikaa kierrellä Narvikin keskustaa. Sen verran oltiin hukassa, että muutaman vaateliikkeen jälkeen piti jo hyvissä ajoin lähteä etsimään ruokapaikkaa. Lopulta päädyttiin sitten vähän matkan päähän Peppes pizzeriaan, johon loputkin ryhmästä oli sattumalta päätyneet. Palvelu oli ihan loistavaa, ja ruoka sitäkin parempaa. Ei päästy suullista kiitosta tarjoilijalle antamaan, joten päätettiin jättää lautaselle parista salamista ja pizzanreunasta hymynaama. :) Jäätiin sivuun seurailemaan kun tarjoilija kävi myöhemmin hakemassa lautasen pois, reaktio oli ihana kun tarjoilija naurahti ja vilkaisi meihin, päivästä tuli varmasti parempi! (Kuva alempana) Ruoan suhteen ei oikeastaan mitään kokeiluja tullut tehtyä. Reissu tuli mentyä aikalailla tutulla ja turvallisella linjalla, eli kaikella mitä Suomestakin saa. 


Pysähdyttiin myös Henningsværissa, johon rakastuin ihan täysin. Kyseisessä kylässä asuu alle 500 ihmistä. Kadut oli todella siistit, ja välillä vastaan saattoi tulla katukissoja. Kylässä oli todella söpöjä putiikkeja, joista ostin muutamia tuliaisia. Käytiin myös pienessä kahvilassa kaakaolla ja mustikkapiirakalla. Ehkä paras mitä oon koskaan syönyt!
14 kommenttia:

 1. Vau mitä kuvia, todella upeita! Varmasti ollut ikimuistoinen reissu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja joo oli ehdottomasti, varmasti lähden uudelleenkin!

   Poista
 2. Upeita kuvia tässä ja muissa postauksissa, wau! Ja ihana ulkoasu, huomaa että tähän on panostettu (--:
  Jään kyllä seurailemaan mielenkiinnolla tulevia postauksia c:

  http://lifeonearth-marianne.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hih, kiitti! Kiva jos tykkäät. Tervetuloa lukijaksi :-)

   Poista
 3. Wau aivan sairaan upeita kuvia!! Otat kyl upeita otoksia, pakko vaan ihailla :D

  VastaaPoista
 4. Vaude näitä kuvia!! *o* Sulla on niin tää homma hallussa! :D
  Mä oon myös ollut Norjassa, ja on sielä vaan niiin kaunista! ♥

  ❀Cinderella Days❀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos! Siistiä jos tykkäät! Joo, Norja on kyllä kuvankaunis paikka.

   Poista