keskiviikko 17. helmikuuta 2016

KUUNVALO

 

28 kommenttia:

 1. Sun blogi on valokuvausblogeista ehdoton top 3 -listalla! :-) Aivan upeita kuvia taas!

  VastaaPoista
 2. Ihania kuvia! Kuvaat muutenkin todella hyvin, mut nää on mun mielestä sun parhaimmistoa :D En tiedä johtuuko kuvauskohteesta vai tunnelmasta vai mistä, mutta kuitenkin.

  VastaaPoista
 3. Vau, todella upeita kuvia! :)
  Olen itsekin odotellut pääseväni kuvaamaan tähtiä, mutta aina vaan on pilvistä tai sitten kasin aamu seuraavana päivänä tai jotain muuta, arght... Pohjoiseen muutto kuulostaisi taas ihan kivalta vaihtoehdolta... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Lea! Joo, monesti mullakin vähän sama ongelma. Onneksi on viikonloput!

   Poista
 4. Nyt veti revontulet ja kuu niin sanattomaksi , että ei apua! Aivan upeita ja lumoavan kaunista!
  T: Vauhdilla vastatuuleen
  p.s Luen blogiasi. :-)

  VastaaPoista
 5. Vautsi, todella upeita kuvia! Millaisilla asetuksilla olet kuvannut nämä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Aukko mulla pyöri siinä 2.8-4 välillä, ISO-arvo oli 500. Valotusaikana käytin manuaalia (Time), olisikohan pyörinyt puolesta minuutista minuuttiin näissä kuvissa. :)

   Poista
 6. Vau mitä kuvia, jotenkin tosi taianomaisia! :) Mä en oo harmikseni koskaan nähnyt revontulia! Viime Lapin reissulla pälyilin taivaalle vähän väliä mutta ei :( no, ehkä vielä joskus! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Milla! oho, no ehdottomasti kannattaa kyllä pohjoisessa käydessäsi katella taivaalle, varmasti vielä joku kerta nappaa!

   Poista
 7. Makeita kuvia! Käytätkö jotain seurantalaitetta, kun tähdet eivät mene viiruiksi vai käytätkö lyhyttä valotusaikaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! En käytä, pidän valotusajan sen verran lyhyenä ettei tähdet kerkeä liikkua liikaa. Näissä kuvissa valotus oli puolesta minuutista minuuttiin.

   Poista
 8. jotku kuvat on aika mössöä.. ja toi fontti on aika hassu, ei ota oikeen selvää että onko iso vai pieni kirjain. noi revontuletki on aika laimeet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi ja palautteestasi. :) harmi jos kuvieni laatu ei sinua miellytä.

   Poista
 9. Imho kuvat ovat laadullisesti tosi hyviä. :D Varsinkin kun Google pakkaa niitä jokatapauksessa. Sitä mietin, että seuraavalla kerralla voisit kokeilla jotain muuta posea kuin staattinen seisominen selkä päin kameraa. :) Kuvat ovat tosi hienoja ja inspiroivia. :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos tykkäät! Mulla ei kauheasti muotokuvia blogin puolella ole, ja jos on niin ne on jotain asiakastöitä mitä olen jakanut. Tässä kuvassa oli ideana juurikin tuo että katsoo ylöspäin ja luo kuvaan jännitettä kun näyttää kasvojen sijaan selkää. Tietysti vaihtelu virkistää, ei kestä tavaksi ottaa. :D kuvassa siis poikaystäväni. Kiitos! :-)

   Poista
 10. Vau, mitä kuvia! Löysin just tän sun blogin ja liityin heti lukijaksi. Siulla on tosi kiva ulkoasu ja hieno banneri.

  Miullakin on blogi elaimetsydammessa.blogspot.com jos kiinnostaa sieltä on tulossa linkkaa blogisi, voit käyvä linkkaamassa jos haluat ::))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Aino, ihana että tykkäät! Ehdottomasti käyn linkkaamassa. :)

   Poista
 11. Olen kiinnostunut maisemakuvaamisesta, joten minkälaista jalustaa suosittelisit näin amatöörille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Evekku! No tietysti innostuksen alussa ei mitään kauhean kallista jalustaa kannata lähteä ostamaan, vaan ensin kokeilla että lähteekö innostus jatkumaan ja sitten panostaa laadukkaampaan kalustoon. Itse lähtisin sinuna kokeilemaan esimerkiksi kumpaa jompaa näistä:

   http://www.digitarvike.fi/vanguard_espod_cx_204agh_jalusta_+_gh-100_pistol_grip_kamerapaa

   tai

   http://www.digitarvike.fi/slik_pro_330dx_amt_+_sh-705e

   Markkinoilta löytyy myös edullisempia versioita, mutta itse en henkilökohtaisesti suosittele ostamaan ihan niitä halvimpia malleja, ettei innostus lopu ainakaan siihen kun jalusta ei tee tehtäväänsä ja kuvat heilahtavat. Tietysti myös käytettynä löytyy vaihtoehtoja, itse olen ostanut oman jalustani tori.fistä ja hyvin toimii! :) Toivottavasti tästä oli apua.

   Poista
  2. Kiitos vinkistä :) Tämä todellakin oli apuun ja tuo slik pro vaikuttaa erittäin hyvältä vaikka tuo korkeus vähän mietityttää. Ongelmani on vain ollut että ajattelen, että moni jalustoista olisi liian lyhyitä minulle, koska olen 178cm pitkä, enkä oikein tiedä että onko 160cm liian lyhyt minulle esim. taivasta kuvattaessa, mutta en ole löytänyt mistään niin korkeaa, joka ei silti ylittäisi 150 euron rajaa. Miten sinä ajattelet, että missä kohtaa se kamera oikein olisi hyvä pitää päähän verrattuna kun itse kuvailet jalustalle varsinkin juuri tuota taivasta:)

   Poista
  3. Jalustan ei tarvitse olla omaa pituutta pidempi, ja varsinki taivasta kuvattaessa mun mielestä jalusta on hyvä pitää suht. lyhyellä korkeudella. Tietysti riippuu että mitä kaikkea kuvaan haluaa mukaan ja millasta optiikkaa käyttää. Zoomaamaan en kuitenkaan itse suosittele, kun valovoima vähenee sitä enemmän mitä pidemmälle zoomaat. Eli jos pelkkää taivasta kuviin haluat, niin kannattaa ennemmin vaikka jälkikäsittelyssä rajata. Eli mun mielestä tuo 160cm ei ainakaan ole mikään este jos tähtiä haluat kuvailla. :-) Kiva jos oli apua, saapi kysellä lisääkin jos on tarvis!

   Poista
 12. Wauuu mitä kuvia!! Super hienoja ❤️

  VastaaPoista