keskiviikko 22. helmikuuta 2017

HÄÄKUVAUS-PROJEKTIHeippa!

Blogin alareunassa olevan kyselyyn tulleiden vastausten perusteella mun lukijat tykkää muotokuvaus-postauksista ja toivoo näkevänsä niitä, joten tässäpä nyt olisi yksi ja tuorein niistä! (kyselyyn voi käydä muuten edelleenkin vastaamassa.)


Melko usein mun hääkuvaus-keikkoihin sisältyy muutakin kuin itse hääjuhlan kuvaaminen. Kuvaukset voi alkaa jo aamuvarhaisella aamun valmisteluiden kuvaamisella, jonka jälkeen voidaan käydä kuvaamassa hääpotretit. Siitä sitten matka jatkuu kohti kirkkoa, ja kun 'tahdon' on sanottu, jatkuu kuvaukset jopa iltamyöhään saakka juhlien merkeissä.
Parhaimmillaan mun työpäivä on kestänyt aamu yhdeksästä ilta kymmeneen.

Kun päivä on ohi, mulla on tapana pitää pari hengähdys-päivää ennen kuvankäsittelyn aloittamista. Kuvien katsominen "tuorein silmin" tekee yllättävän hyvää, ja siinä kerkeää visioidakin mahdollisia juttuja mitä kuvankäsittelyllä on tarkoitus kuville tehdä.
Itse kuvankäsittelyyn tällaisissa koko päivän kestäneissä kuvauksissa kuluu aikaa päivästä kolmeen, riippuen asiakkaan toiveista.
Tuoreimmat hääkuvaukset mulla oli kuitenkin hieman erilaiset, nimittäin kaikki näiden häiden osuudet kuvattiin eri päivinä.
Yhteensä vaiheita oli kolme: Kutsukortti-kuvaus, hääpotretit & kirkko.Nämä kuvat kuvattiin viime syksynä Oulun Ainolanpuistossa. Tuolle päivälle sattui melko unelmien keli kuvata, kun sää oli puolipilvinen ja lämmin. Parilla oli myös ihana idea mukanaan kuvauksiin tullessa, nimittäin kuvassa näkyvä tekstitaulu! Mun mielestä oli myös ihana idea ottaa poika mukaan kuviin.

Postauksen alussa näkyikin jo kahden kuvan kollaasi parin kanssa tänä talvena kuvattuja hääpotretteja. Myös nämä kuvaukset toteutettiin Oulun Ainolanpuistossa, mitäpä sitä loistavaa kuvauslokaatiota muuttamaan! :-) Tällä parilla oli hienoja yksityiskohtia esimerkiksi pukeutumisessaan, joten monissa kuvissa käytin tiukkaa rajausta ja toin värejä esille. Tälle päivälle sattui hieman kylmä keli, joten kuvaukset eivät kestäneet 20min kauempaa. Huiput kuvat saatiin joka tapauksessa siinäkin ajassa ikuistettua!


Kirkko-osuus oli viikko hääpotrettien jälkeen. Kyseisessä kirkossa en ollut ennen kuvannut tai käynyt, eikä ennalta tutustuminen tällä kertaa ollut mahdollista. Siispä sainkin kuvauspäivään saakka jännittää tulevia kuvausolosuhteita, jotka onneksi yllättivät positiivisesti! Kirkko oli todella avara ja liikkumatilaa riitti. Valoa suorastaan tulvi ikkunoista sisään, joten arvojakaan ei tarvinnut kamerassa kovin korkealle nostaa.

Mitäs piditte tällaisesta postauksesta? ♡

Jos haluat seurata mun tekemisiä enemmän livenä, niin tsekkaa joko yläpalkista tai suoraan instagramista @tiiajuutinen.

2 kommenttia:

  1. Tosi nättejä kuvia oot saanu otettua! <3
    http://mahdollisestiehka.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Mielenkiintoinen postaus! Onnistuneita kuvia!

    VastaaPoista