keskiviikko 22. maaliskuuta 2017

UUSI DOMAIN, MUTTA KENELLÄ?

Heippa!

Tässä ihan aluksi haluan kiittää pienestä mutta ratkaisevasta avusta
Kuviakin kiinnostaa -blogin ylläpitäjää Leaa. Mulla on ollut tarkoituksena jo kauan laittaa itselle oma domain, mutta en asiaan ole sen tarkemmin perehtynyt, ennen kuin Lean blogista luin asiasta ja sain vastauksen kommenttiini. Suuri kiitos siis Lealle! Jos sinulla on tarve omalle domainille, suosittelen lämpimästi www.zoner.fi -palvelua. Palveluita löytyy vähän edullisemmallakin hinnalla (Zoner 12kk / ~30€), mutta itse koin suureksi avuksi suoran ohjeistuksen juuri Bloggerin ja Wordpressin domainin muuttamiseksi. Sen lisäksi palvelu oli nopea ja toimiva, eikä ongelmia tullut. Tämä ei ole yhteistyö, vaan vilpitön suositus! :)

Sitten itse asiaan.

Alusta asti olen pitänyt blogissa jollain tavalla mukana pienen esittelyn itsestäni bloggaajana. Joskus se on ollut pienenä esittelyboksina sivupaneelissa, ja nykyään tuon sen blogissani esille yläpalkissa olevalla bloggaaja-välilehdellä. Nyt kuitenkin ajattelin kertoa teille itsestäni hieman enemmän bloggaajan lisäksi myös ihmisenä ja valokuvaajana.


Kenen blogia oikeastaan tällä hetkellä luet?


Minä, kamerani ja suloinen asiakkaani.

Täytin elokuussa 20. Oon aina tykännyt oppia uutta siitä mistä pidän, ja oon opiskellut Oulussa audiovisuaalista viestintää yhden vuoden. Toisaalta harmittaa että keskeytin, koska sen jälkeen oon innostunut videokuvaamisesta uudella liekillä. Ilman tuota keskeytystä oisin kuitenkin jäänyt paitsi mun vuoden mittaisesta valokuvauskurssista Kuusamossa, jonka aikana löysin mun luokkakaverin & ihanan ystävän isoveljestä itselle poikaystävän. Poikaystävä lähti puoleksi vuodeksi Ivaloon suorittamaan asepalvelusta, ja minä jatkoin matkaani Tornioon. Nyt kaksi vuotta seurustelleena meillä on täällä yhteinen asunto ja sama koulupaikka, Tornion Lappia. Opiskelen siis kuvallista ilmaisua, ja valmistun pian.

Innostus valokuvaamiseen syttyi oikeastaan ihan yhtäkkiä, eikä mulla ollut sen kummempaa kannustajaa tai valokuvaaja-sukulaista ohjaamassa mua kameroiden pariin. Olin 12-vuotias, kun bongasin lehdestä kivan näköisen kameran ja päätin toivoa sitä joululahjaksi. Kun jouluaattona otin kameran käyttöön, tuli kyllä kuvattua todella paljon ja vaikka mitä! Melko nopeasti tuo pieni Coolpix kävi riittämättömäksi, ja tilalle tuli vähän isompi. Tästä samasta syystä mulla on nyt kahdeksan vuotta myöhemmin mun kuudes runko käytössä, ja yhtä lukuun ottamatta kaikki olleet Nikoneita!KASVUTARINA:
1. NIKON COOLPIX S4000 2. FUJIFILM FINEPIX S2950 3. NIKON D3100 4. NIKON D5100 x2 5. NIKON D7200


Millainen sitten olen kuvaajana? Olen pienestä saakka ollut todella ujo. Tällaisen harrastuksen & työn parissa olen siitä oppinut melko hyvin ulos. Kuvaan paljon erilaisten ja eri ikäisten ihmisten kanssa, joten voisin sanoa että mun vuorovaikutustaidot on kehittyneet. Kuvaajana koen olevani ystävällinen ja jaan neuvoja parhaani mukaan. Taidan kuulua myös siihen ryhmään, johon suurin osa meistä suomalaisista: Lähes aina uuden ihmisen kanssa ensin ujostuttaa, mutta sitten kun keskustelun saa avattua niin juttua varmasti riittää.

Tulevaisuudessa toivon muutaman asian toteutuvan. Haluan omistaa valokuvaajan, mutta myös urheilu-toimittajan ammattinimikkeen. Pienestä tytöstä saakka jääkiekko on ollut elämässäni vahvasti mukana, ja sitä kautta tahdon yhdistää kummankin mielenkiinnonkohteeni. Haluan myös olla yrittäjä. Luonteeltani olen yrittäjähenkinen, ja saan itsestäni kaiken irti parhaiten niin, että saan itse päättää mitä teen, missä ja milloin. Oma yritys pitää sisällään paljon haasteita, mutta niitä vartenhan tässä eletään!

Voi kuulostaa hauskalta, mutta katson asioita monesti ikään kuin linssin läpi, vaikka kamera ei olisikaan juuri silloin kädessä. Jos näen hienon maiseman tai muun ikuistettavan kohteen, kuvittelen sen päässäni valmiiksi käsiteltynä kuvana. Tätä hyödynnän monesti kuvauksissani, kun etsin sopivia taustoja ja kuvauspaikkoja. Toisaalta, joskus on kiva mennä vain extemporena ja kuvata siellä, mikä näyttää juuri sillä hetkellä kivalta.

Saan erilaisista asioista kerättyä itselle motivaatiota ja inspiraatiota. Silloin kun näitä kahta riittää, niin innokkuus tulee siinä mukana. Tässä hommassa mitä teen, ideointi on iso osa työtä. Jokaisella keikalla odottaa erilainen ihminen, joka odottaa saavansa itsensä näköisiä kuvia. Tähän tykkään käyttää Pinterestiä. Tuolta sivulta saa niin paljon ideoita, ja välillä tuntuu että keikat ei riitä ideoiden toteuttamiseen! Tästä syystä mulla on Pinterestissä täysin oma kansio inspiraatiokuville.
Mulle yksi parhaista fiiliksistä mulle syntyy sillon, kun inspiraatio on huipussaan ja tiedän että just sille sopivat kuvaukset on edessä!

Viihdyn hyvin luonnossa. Lähes aina mulla on kamera mukana, lähdinpä sitten poikaystävän kanssa lintujahtiin tai kiipeämään kaverin kanssa Pyhitykselle. Hienoista hetkistä huolimatta olen vapaa-ajallani valokuvaajana enemmän visuaalisesti hienojen kohteiden metsästäjä, enkä muistojen ikuistaja. En esimerkiksi pidä kameraa mukana sukulaisten juhlissa tai kaverin synttäreillä. Jollain tavalla tämä tapa erottaa työnteon ja vapaa-ajan toisistaan, vaikka kuvaamista rakastankin. Ehkä juuri sen takia jokainen kuvauskeikka tuntuukin niin siistiltä!
Luonnossa liikkuminen ja rentoutuminen on yksi asia josta tykkään, ja nämä yhdessä kameran kanssa on sellainen yhdistelmä josta en luopuisi mistään hinnasta.

Näistä hetkistä mun blogikin on täyttynyt jo muutaman vuoden ajan. Jo kauemman aikaa on ollut sellainen fiilis, että olen saanut bloggaamiselta juuri sitä, mitä siltä lähdin hakemaan. Halusin tuoda mun kuvia esille ja kuulla niistä mielipiteitä, saada kritiikkiä ja seurata omaa kehitystä valokuvaajana. Sain mun blogille enemmän seuraajia mitä aloittaessani osasin kuvitella, satoja kommentteja ja mielipiteitä mun kuvista, ja kehityskaaren mun ensimmäisistä postauksista tähän päivään näkee niin laadullisesti, visuaalisesti kuin ideaalistikin. Tästä syystä en tätä hommaa ole aloittamisen jälkeen keskeyttänyt, eikä ole aikomusta tehdä sitä jatkossakaan. Tästä kiitos kuuluu blogini seuraajille!

4 kommenttia:

 1. Hienoa kuulla, että hankit domainin esimerkkini innoittamana! :D Tämä postaus oli myös todella mielenkiintoinen, kiva tietää sinusta vähän enemmän! :)

  VastaaPoista
 2. Tätä oli tosi kiva lukea ja kuvat ovat todella hienoja. Olisi kiva nähdä joskus postaus missä vertailisit vähän kuvia (uusia ja vanhoja) niin että näkisi kehityksen ja voisit antaa jotain vinkkejä myös joskus. :)

  vinuski.blogspot.com
  ps. Täältä löytyy toinen nikonin käyttäjä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, ihana kuulla että tykkäät! :)
   Onpa muuten hyvä idea! Olisikohan siinä mitään ideaa, että valitsisi muutaman vanhan kuvan ja ottaisi niistä nyt uudemmat "versiot"? Mahdollisimman lähelle ainakin! Vinkkipostauksia tulee varmasti jatkossa, niistäkin saa laittaa toiveita että millaisia vinkkejä haluaa. Kiitos kommentista!

   Poista