sunnuntai 14. tammikuuta 2018

LAPSIKUVAUKSET: MILO & TÄYDELLINEN TALVISÄÄ ❄

Hei!

Vaikka toisin voisi kuvitella, selkeä taivas ja auringonpaiste ovat valokuvaajan yksi suurimmista haasteista. Ainakin minulle, joka teen muotokuvauksia miljöössä (eli luonnossa). Sen lisäksi, että se tuottaa paljon kovia varjoja, se myöskin tuo linssin pintaan heijastumia ja voi viedä sävyjä ja värejä kuvattavasta kohteesta. Ongelma on hoidettavissa, mutta toissapäivän kuvauksissa sitä ei onneksi ollut! Sää nimittäin oli täydellinen lapsikuvauksille ihanan 4-vuotiaan Milon kanssa. Lapsikuvauksesta on muodostunut itselleni yksi suosikkijuttu tässä ammatissa. Kuvauksia tehdessä erilaisten lasten tapaaminen on ihan huippua! Olen jo tähän mennessä päässyt tapaamaan kymmeniä erilaisia lapsia, joista toiset ovat olleet todella ujoja siinä, missä toiset ovat innoissaan valokuvaajan paikalla olosta. Ehkä vaihtuvuus onkin yksi syy siihen, miksi tästä niin kovasti tykkään!Pienillä ihmisillä ei ole paineita siitä, miltä he kameran edessä näyttävät. Ei tarvitse murehtia ilmeistä tai likaisista suupielistä, sillä aikuinen vierellä huolehtii kaikesta. Syksyllä lapsi saa rauhassa keskittyä vaahteranlehdissä uimiseen ja talvella lumiukon rakentamiseen samalla, kun minä ikuistan ne hetket sitten isompana muisteltaviksi.Tietokoneelta kuvia käydessä läpi alkaa itseänikin hymyilyttää joka kerta, kun näkee viatonta ja aitoa hymyä! Tietysti samaa näkee myös aikuisilla kuvattavilla, mutta jostain syystä lapset saavat ne näyttämään todella hellyyttäviltä. Lapsi on useimmiten todella helppo saada nauramaan esimerkiksi pyytämällä matkimaan apinan ääntelyä tai hyppimään kuin koira lumihangessa. Toimi myös tässä tapauksessa! :)Pidemmällä aikavälillä valokuvaajana pääsee näkemään ihmisten kehittymistä ja kasvua mielenkiintoisella tavalla. Monilla vanhemmilla on halu ottaa lapsestaan joka vuosi kuvat, ja monet käyttävät siihen samaa valokuvaajaa. Tällöin valokuvaajalla on mahdollisuus päästä ainakin kerran vuodessa tapaamaan sama lapsi uudestaan, ja näkemään miten hän on kasvanut ja kehittynyt edellisestä tapaamisesta. Itselleni sellaiset kuvaukset ovat todella erityisiä.Millaisia kokemuksia tai ajatuksia sinulla herää lapsien valokuvaamisesta?

9 kommenttia:

 1. Lapsikuvausta olisi aivan ihana kokeilla! Se näyttää ja kuulostaa niin mukavalta hommalta, plus lapsetkin on niin hellyyttäviä. Ja hei upeita kuvia ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Joo, se on kyllä ehdottomasti kokeilemisen arvoista hommaa!

   Poista
 2. Ihanan söpöjä kuvia :D Lapsent on kyllä oma haasteensa kuvata mutta se on tietty tosi erilaista verrattuna vanhempiin ihmisiin ja onhan se myös kivaa vaihtelua. Mulla ois tulossa tässä n. 10 eri lapsikuvaukset. Vähän jännittää aina joka kerta. :)

  vinuski.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mimmi! Joo, kääntöpuolena on kyllä kieltämättä sitten paljon muita haasteita, joita ei aikuisten kanssa toimiessa ole. :D Mutta ihan parasta silti!

   Poista
 3. Siis aivan mahtavia kuvia! Ihana tuo kurkistus puiden välistä, mutta sitten tulikin tuo kuva jossa lunta pöllyää käden päällä niin son ihan loistava.

  VastaaPoista
 4. Todella ihanat kuvat, lapsia en ole itse kuvannut ja ehkä halut vielä semmoseen aika matalat. Pakko sanoa, että kuvissa hyvä tarkennusalue ja tosi nätit! Mutta näyttää siltä, että sulla on taivas palanut puhki juuri kirkkaan sään takia, lisäksi omalla kalibroimattomalla näytöllä kuvat melko keltaisen sävyiset eikä semmoset 'raikkaat', mutta varmaan vika tässä omassa ruudussa sen osilta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katri. <3 Kuvat ei kyllä pitäisi olla mistään kohdasta puhkipalaneita, mitä nyt ensimmäisessä tuo lumisydän vähän, mutta katsoin sen näyttävän paremmalta noin. Taivas oli tuolloin keltaruskean-sävyinen, kun Oulun keskustassa kuvattiin ja aurinko oli juuri laskemassa. :)

   Poista
 5. Todella ihania kuvia nämä kaikki! Erityisesti pidin silti toisesta sekä viimeisimmästä kuvasta. Näitä lapsista otettuja kuvia voisin nähdä mielelläni vielä tulevaisuudessakin! Itse pääsin kuvaamaan viime kesänä naapurissa asuvaa kaksi vuotiasta ja se kyllä tuotti välillä omat haasteensa, mutta silti kuvista tuli pääasiassa oikein ihania! Lapsien kuvaamista voisin harrastaa kyllä vielä enemmän, mutta ehkä vielä tulevaisuudessa.

  VastaaPoista