Bloggaaja

                                                                                       TIIA JUUTINEN  |  21  | OULU

Tätä blogia päivittää valokuvaaja, videokuvaaja, graafikko, retkeilijä ja kalastaja. Näistä asioista olen löytänyt oman tapani rentoutua, vaikka samalla ne tuovat arkeeni kiirettä ja stressiä. Samalla osan toimiessa harrastuksena, teen osaa myös työkseni.

Peruskoulun jälkeen olen opiskellut muutamalla eri paikkakunnalla. Ajattelin aluksi olevani kotikunnalle juurtunut ikuinen oululainen, mutta opiskeltuani vuoden audiovisuaalista viestintää Oulussa, päätin lähteä vuoden mittaiselle valokuvauskurssille Kuusamoon. Nopeasti kuluneen vuoden jälkeen päädyin opiskelemaan kuvallista ilmaisua Tornioon. Valmistuin parin vuoden opiskelun jälkeen kuva-artesaaniksi marraskuussa 2017.


Olen luonteeltani huumorintajuinen, itsensä haastamisesta tykkäävä perfektionisti. Yrittäjyys on kiinnostanut minua aina, ja olenkin varma itseni työllistämisestä kuvaamisen ja grafiikan parissa. Introverttinä viihdyn paljon itsekseni, ja siitä syystä osaan arvostaa paljon mahdollisuutta työskennellä kodin rauhallisuudessa.

Bloggaaminen on minulle tapa jatkaa ja ylläpitää valokuvaus-harrastustani. Viihdyn paljon Photoshopin ja Lightroomin äärellä kuviani käsitellen. Lopulta tuon kuvani näytille blogini kautta, ja vuorovaikutan bloggaajapiireissä omaa blogiani markkinoiden ja muiden blogeja seuraten. Tämä harrastus on tuonut minulle myös paljon uusia ihmissuhteita!

Nyt asun yhdessä avopuolisoni kanssa Oulussa. Maaliskuussa 2018 aion hakea Oulun Ammattikorkeakouluun medianomin koulutuslinjalle. Siihen saakka työllistän itseni kevytyrittäjänä valokuvaajan, videokuvaajan ja graafikon töitä tehden.

Hankin 2017 itselleni domainin, jonka myötä päivitin myös esittelyä itsestäni. Jos lisätieto kiinnostaa, niin paina tästä ja käy lukemassa minusta lisää.

Minuun voi ottaa yhteyttä sähköpostiini tiiajuutinen@hotmail.com. 
4 kommenttia:

 1. Millaista on opiskella av tutkintoa? Minulla on samat tulevaisuuden suunnitelmat valokuvauksen suhteen mutta nyt täytyy myöntää että vähän innostus hupeni kun luin mitä kaikkea olet jo saavuttanut.. aijotko opiskella vielä lisäksi jotain vai otatko valokuvauksesta vain ammatin? Aloitan itse tänä syksynä opiskelut av alalla ja kylläpä jännittää onko minusta sittenkään tähän...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi!
   Mun mielestä audiovisuaalisen viestinnän opiskelu on ollu tähän mennessä tosi hauskaa ja monipuolista. Ollaan saatu yleensä ryhmätöissä tehdä omat työryhmät kenen kanssa työskennellään. Sen lisäksi av-tuotannon opiskelu on (riippuen onko video- vai kuvapainotteinen. Oulussa ei ollut vaihtoehtona kuvapainotteista joten opiskelen videota) monipuolista, ja esimerkiksi meillä videopuolella on valokuvaamista jonkin verran, videokuvaamista, haastattelua, atto-aineita, lehden ja juttujen taittamista sekä kirjoittamista yms.
   Mun mielestä sun ei kannata ajatella yhtään sitä, mitä muut on saavuttaneet tai aikovat saavuttaa. Enintään pitää niitä innostavina tekijöinä omaa tulevaisuutta kohtaan, koska oot vasta alottamassa ensimmäistä vuotta ja kaikki mahdollisuudet media-alalla kasvaa. Kirjottelin tuossa lopussa hieman tuosta urheilu-toimittajan koulutuksesta, eli jos en pääse opiskelemaan valokuvaajaksi heti niin aion hakea myös urheilu-toimittajan koulutukseen. Jos pääsen opiskelemaan heti valokuvaajaksi, niin menen sitten sen jälkeen. Kyllä uskon silti, että valokuvaaja tulee olemaan aina se mun ykkös-ammatti, vaikka tekisinkin myös urheilu-toimittajan töitä. :-)
   Sulla kannattaa ajatella, että sun ensimmäinen vuosi on vasta alkamassa, ja just esimerkiksi haastattelujen kautta pystyt saamaan vaikka ketä haastatteluun. Meidänkin linjalla monet haki muita opiskelijoita, k-kaupan työntekijöitä tai muita haastatteluun, mutta oma-alotteisuudesta sain opettajalta kehuja kun hain vähän haastavamman henkilön (em. Kärppäpelaajan) haastatteluun ja asetin itselleni vähän haastetta.
   Eli oma-alotteisuutta, vähän erilaisia ja poikkeavia ideoita sekä tarpeeksi huumoria niin varmasti pärjäät tulevaisuudessa! Pidät vaan mielessä että tärkeintä on, mitä itse tuut tekemään eikä se, mitä muut on tähän mennessä saavuttanut. :-)

   Poista
 2. Moi!
  Ennen kun löysin sun blogin olin vähäsen kiinnostunut valokuvaamisesta mutta kun aloin lukeen tätä sun blogia kiinnostus vain kasvoi! Olen itsekkin täältä oulusta ja aloittelen ysiluokkaa jonka jälkeen olisi sitten tarkoitus lähteä opiskelemaan audiovisuaalista viestintää ja suuntautua sitä kautta valokuvaajaksi. Opiskeletko pikisaaressa ja mihin aijot jatkaa sieltä? (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Voi vitsi, kiva kuulla että mun blogi on innostanu sua!
   Okei, sulla on aikalailla sama suunnitelma kuin mulla. Opiskelen Pikisaaressa ainakin nyt toistaiseksi, mutta mulla on harkinnassa vaihtaa Kuusamon vuoden kestävälle valokuvaus-linjalle ja sieltä sitten Tampereelle valokuvaajaksi. Mua ei oikeen Pikisaari enää innosta jostain syystä.. vuoden oon sitä siis käynyt. Eli opiskelen ainakin toistaiseksi, Tampereella on kuitenkin tarkoitus virallisesti valokuvaajaksi opiskella. :-)

   Poista